- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Musat & Asociatii ofera consultanta statului roman in vanzarea a 15% din Transelectrica

22 Mar, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Musat & Asociatii a fost desemnata de Oficiul Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) casa de avocatura care va asigura consultanta juridica pe tot parcursul procesului de selectare si contractare a intermediarului pentru oferta secundara de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica, una dintre cele mai mari tranzactii care se va desfasura in acest an pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Musat & Asociatii ofera consultanta statului roman in vanzarea a 15% din Transelectrica

Echipa Musat & Asociatii va fi coordonata de Miruna Suciu (foto), partner si co-head al departamentelor de energie si piete de capital.

„Pentru acest proiect am alocat o echipa de zece avocati experimentati in privatizare si tranzactii pe piata de capital. In perioda urmatoare vom pregati caietul de sarcini si vom lansa licitatia pentru selectarea casei de brokeraj care va intermedia vanzarea la Bursa de Valori Bucuresti a pachetului de actiuni. Asistenta juridica va presupune in fazele ulterioare negocierea contractului de intermediere, structurarea tranzactiei si asistenta pe tot parcursul procesului de vanzare”, a spus Miruna Suciu.

Musat & Asociatii a mai fost implicata in oferta publica de preluare derulata de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea si delistarea Bere Azuga de catre SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piata locala a Zentiva.

Totodata, portofoliul Musat & Asociatii in domeniul energiei include proiecte precum privatizarea Electrica Muntenia Sud, restructurarea datoriilor Termoelectrica, in valoare de 1,2 miliarde de euro, asistarea Enel in proiectul de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, evaluat la 4 miliarde de euro, precum si in proiectul brownfield de modernizare a termocentralei de 800 de MW situata in Braila, cu investitii estimate la peste un miliard de euro.

Musat & Asociatii ofera de asemenea asistenta juridica Ministerului Economiei si Hidroelectrica in proiectul de constructie a Hidrocentralei de la Tarnita-Lapusesti, cu o investitie estimata de 1,3 miliarde de euro, proiect care a primit recent avizul de oportunitate de la Consiliul Judetean Cluj.

Musat & Asociatii este una dintre primele firme de avocati infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 13 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, casa de avocatura ofera servicii de consultanta in domenii ca fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.