BURSE, CARIERE

Nita: In cateva zile vom avea management privat la Transgaz (Update 2)

03 aprilie 2013, ora 17:47, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
constantin-nita-impozitul-minim-ar-putea-fi-anulat-din-toamna.jpg
Constantin Nita (foto), ministrul delegat pentru Energie, a declarat miercuri, cu ocazia lansarii ofertei secundare de actiuni Transgaz, ca in cateva zile compania de stat va avea management privat.

Acesta a adaugat ca, totodata, va fi aleasa si componenta Consiliului de Supraveghere, astfel incat sa nu mai existe suspiciuni de ingerinte politice.

Nita se asteapta ca Transgaz sa devina o companie regionala puternica, avand in vedere doua mari proiecte legate de companie: Nabucco si cel de preluare a gazelor naturale din Marea Neagra.

Ministrul a adaugat ca luna viitoare va urma listarea Nuclearelectrica, iar in septembrie ar putea avea loc listarea Romgaz.
Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a spus la randul sau ca oferta secundara de actiuni Transgaz reprezinta o "prima ploaie dupa un an de seceta".

Cat vrea statul sa obtina prin vanzarea a 15% din actiunile Transgaz (Update 1)

03 aprilie 2013, ora 17:34   | 1 comentariu publicat
Transgaz.jpg
Un pachet de 15% din actiunile Transgaz (TNG) va fi vandut pe bursa. Oferta va avea un pret minim de 171 lei/titlu si un maxim de 230 lei/titlu.

Astfel, statul ar putea incasa intre aproximativ 300 milioane lei (68 milioane euro) si 400 milioane lei (90 milioane euro) pe intregul pachet.

Oferta va dura 9 zile lucratoare, urmand sa inceapa joi, 4 aprilie, si sa se incheie pe 16 aprilie.

Titlurile companiei au fost oprite miercuri de la tranzactionare, in asteptarea deciziei Guvernului cu privire la intervalul de pret la care se va derula oferta.

Evenimentul anului la Bursa: Oferta secundara a Transgaz ar putea fi anuntata astazi (Articol initial)

03 aprilie 2013, ora 12:38, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
tgn.jpg
Bursa de Valori Bucuresti organizeaza miercuri un eveniment ce are ca tema oferta publica de actiuni a unei companii de stat in domeniul energiei.

Surse din piata de capital au confirmat pentru DailyBusiness.ro ca ar putea fi vorba de oferta secundara a Transgaz, asteptata inca de anul trecut la BVB.

In plus, miercuri dimineata, BVB a suspendat de la tranzactionare actiunile companiei.

La evenimentul anuntat pentru astazi vor participa Constantin Nita, Ministru delegat pentru Energie, precum si reprezentati ai Bursei de Valori Bucuresti, Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si ai Depozitarului Central.

Guvernul a aprobat in octombrie anul trecut memorandumul privind oferta secundara devanzarea unui pachet de 15% din actiunileTransgaz. Executivul urma sa decida data la care va avea loc oferta si pretul minim.

Oferta publica secundara pentru actiunile Transgaz, compania listata deja la bursa, trebuia sa inceapa de anul trecut.Reprezentantii statului nu au fost insa de acord cu discountul de 8-10% propus atunci de intermediari pentru a asigura subscrierea integrala a pachetului scos la vanzare iar oferta s-a amanat pana la obtinerea unor conditii de piata mai bune, Transgaz fiind o mare promisiune prin prisma rezervelor de gaze din Marea Neagra.

In octombrie anul trecut, actiunile Transgaz au inregistrat un minim de 185 de lei iar in prezent se tranzactioneaza la peste 210 lei.

Oferta intocmita de intermediari, Raiffeisen Capital &Investment, Wood & Company Financial Services si BT Securities, prevede ca pachetul de 15% din actiunile Transgaz care vor fi vandute la bursa sa fie impartit in trei transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si doua pentru retail cumuland 15%.

Transa investitorilor de retail va fi divizata in functie de marimea subscrierilor. Astfel, 8% din tot pachetul scos la vanzare este destinat pentru investitorii care subscriu minim 1.001 actiuni iar un pachet de 7% din actiuni este pentru transa investitorilor de retail care subscriu intre 10 si 1.000 de titluri.

Transgaz, operatorul national al retelei de transport al gazelor naturale, este una dintre cele mai valoroase companii detinute de stat, avand o capitalizare de 2,5 miliarde de lei, potrivit celei mai recente cotatii bursiere.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
04/04/2013 16:53
In afara de a vinde si in pierdere voi guvernantii postdecembristi mai stiti ceva? Nu sunteti in stare sa conduceti o firma ,vreti sa platiti un strain sa faca asta ?Pai daca sunteti incapabili plecati toti si sa vina un manager privat in locul vostru! Ati intrebat vreodata poporul daca e de acord cu vanzarea patrimoniului? Cred ca nu,nu a fost nici un referendum pe aceasta tema.A fost unul pentru demiterea lui base si nici rezultatul acestuia nu ati fost in stare sa-l valorificati.Cum justificati asta in fata electoratului?Facand jocurile lui basescu?HALAL !
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 06:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter