BURSE

Producator de lactate marca proprie pentru Cora, Auchan, Kaufland si Metro a debutat marti pe AeRO

09 iunie 2015, ora 11:48 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lactag.jpg
Producatorul de lactate si mezeluri Lactag Costesti (LACT) a debutat, marti, 9 iunie 2015, pe piata AeRO, dupa transferul de pe Rasdaq.

Casa de brokeraj BT Securities este Consultantul Autorizat care a asistat Lactag in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni dupa listare.

Transferul de pe Rasdaq pe AeRO ofera societatilor un nou ȋnceput in arena pietei de capital, ȋntr-un cadru legal clar si legitim, conform standardelor europene.

Lactag opereaza trei linii de business: procesarea laptelui, producţia de preparate din carne şi comercializarea prin magazine proprii. Compania are o traditie de peste 50 de ani si detine una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a laptelui din sudul Romaniei, iar din 2013 a intrat si pe piata de mezeluri si carne proaspata, prin achizitionarea unei fabrici moderne de prelucrare a carnii. Prin reteaua de magazine proprii, Lactag este prezenta in cele mai importante orase din Oltenia, Muntenia si Bucuresti.

Compania intentioneaza sa isi majoreze capacitatea de producţie a ambelor fabrici, de lactate şi de carne, şi sa işi extinda reţeaua de magazine proprii de la 33 de unitaţi la 80 pana la sfarşitul anului 2016. Rezultatul extinderii ar trebui sa fie majorarea cifrei de afaceri a companiei la 68 milioane de euro pana in 2019, de la 16 milioane de euro in 2014.

Lactag a extins anul trecut la nivel national colaborarea cu hipermarketurile pentru produse marca proprie, precum Pouce pentru Auchan Romania, KLC pentru Kaufland Romania, Fine Life si marca Aro pentru Metro Cash&Carry RO, sau marca Cora pentru Romania Hypermarche.

Lactag are un capital social de 2,5 milioane lei, divizat in 1,02 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune. Cei mai importanti actionari sunt presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei, Adriean Asan-Mic (49,01%), si Robert Iriza (49,01%).

Compania si-a prezentat activitatea si planurile pentru urmatorii ani si in cadrul primei intalniri organizate de BVB intre investitori si companii care se vor transfera de pe Rasdaq pe AeRO.

In cadrul acelei intalniri, presedintele si directorul general al companiei a spus ca Lactag urmeaza sa anunte o majorare de capital care sa cuprinda atat conversia unor datorii, cat si o oferta publica de vanzare de actiuni catre investitori, urmand ca la finalul operatiunii, principalii actionari ai companiei sa detina aproximativ 60% din actiuni, fata de 98% in prezent.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 02:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter