BURSE

Romgaz si Nuclearelectrica, incluse in 4 indici bursieri. Vezi ce companii au iesit

04 decembrie 2013, ora 16:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bvb.jpg
Companiile Romgaz (simbol SNG) si Nuclearelectrica (SNN) au fost incluse in indiciiáBET, BET-XT, BET-BK si, automat, in indicele BET-C, a anuntat miercuri Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Pe 3 decembrie, 2013 a avut loc sedinta trimestriala a Comitetului Indicilor care a decisáajustarea componentei indicilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si rebalansarea acestora.

Includerea celor doua companii in indici s-a facut tinand cont de prevederile Manualelor Indicilor (art. 2.2.2 si 4.1), in urma derularii cu succes a ofertelor publice initiale in ultimul trimestru si a incadrarii companiilor in Top10 coeficient de lichiditate.

ôIncluderea companiilor Romgaz si Nuclearelectrica in indicele de referinta a avut la baza lichiditatea acestora pe Bursa de la Bucuresti. Includerea in indice va sustine in viitor, la randul sau, lichiditatea acestor active, imbunatatind evaluarile acestora prin mecanismul de descoperire a pretului, care este gestionat in mod corespunzator", a declarat Ludwik Sobolewski, director general al BVB.

Factorii de rebalansare a indicilor - factorul de free float, factorul de reprezentare si factorul de corectie a pretului, vor fi determinati pe baza numarului de actiuni si preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din 13 decembrie 2013 si vor intra in vigoare incepand cu data de 23 decembrie 2013.

BVB calculeaza si disemineaza in timp real doi indici blue chip: BET si BET-XT (BET Extended), care reflecta miscarea pretului celor mai lichide 10 companii (exclusiv SIF-urile), respectiv 25 de companii (incluzand SIF-urile) listate pe piata reglementata a BVB. BET si BET-XT sunt indici de pret ponderati cu capitalizarea free floatului companiilor din componenta lor.

Metodologia de calcul a indicilor permite acestora sa constituie drept activ suport pentru produse structurate si instrumente derivate.

Ca urmare a ajustarii trimestriale a indicilor si includerii actiunilor Romgaz si Nuclearelectrica in componenta acestora, se vor exclude din indici, pe cale de consecinta, actiunile Biofarm si Banca Comerciala Carpatica din BET, precum si actiunile Zentiva si Oil Terminal din BET-XT.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 21 Ianuarie 2021, 13:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter