BURSE

Romgaz si Petrom, obligati sa vanda gaze pe bursa de la 1 iulie

12 iunie 2014, ora 11:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
romgaz.jpg
Producatorii de gaze naturale vor fi obligati de la 1 iulie sa vanda pe bursa o parte din productie, obligatie care va fi introdusa si pentru furnizori de la inceputul anului viitor, inclusiv pentru gazul natural care ar putea fi importat de Romania, a decis Guvernul.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a precizat ca obligatia va fi aplicata inclusiv producatorilor Petrom si Romgaz.

In luna februarie, Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International ca producatorii si furnizorii de gaze vor fi obligati sa vanda pe bursa o anumita cota din productie, actualul ministru al Economiei,Constantin Nita, declarand atunci ca pe bursa ar putea fi vandut intre 20% si 30% din totalul productiei proprii, in cazul producatorilor, respectiv al totalului estimat spre vanzare, in cazul furnizorilor, scrie Mediafax.

Romgaz ar putea plati in acest an peste 100 milioane de lei pe taxa pe stalp. Si OMV Petrom (SNP) va plati intre 70 si 100 milioane dolari pentru "taxa pe stalp", dupa cum a declarat Andreas Matje, directorul financiar al companiei.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 18:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter