- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Rompetrol vinde 84% din Astra Investitii Imobiliare cu 23,9 mil. euro

09 Sep, 16:27 • Redactia DailyBusiness
Rompetrol Bucuresti (VEGA) va vinde companiei DPS Investments LTD din Cipru participatia de 83,91% din capitalul social al companiei Astra Investitii Imobiliare, pentru 33,85 mil. $ (23,9 mil. euro), potrivit unui anunt transmis Rasdaq.
Rompetrol vinde 84% din Astra Investitii Imobiliare cu 23,9 mil. euro

Operatiunea a fost hotarata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 4 septembrie.

Actionarii au mai decis, la adunarea din 4 septembrie, ratificarea unui act aditional la contractul de credit incheiat pe 20 iulie 2007, prin care Rompetrol Bucuresti lua de la Unicredit Tiriac Bank un credit de cel mult 30 milioane euro. Astfel, actionarii au hotarat prelungirea cu 6 luni a scadentei creditului, fara a depasi data de 20 ianuarie 2009.

De asemenea, adunarea a aprobat si garantarea cu inca sase luni, alaturi de Rompetrol Group NV, a unui credit sindicalizat de 110 milioane dolari luat de Rompetrol Rafinare de la bancile Unicredit Tiriac Bank, Bank Austria Creditanstalt si Banca Comerciala Romana, pentru cumpararea de petrol, pacura si gaz condensat.

Extinderea perioadei de garantare se va face incepand cu 31 iulie, data semnarii noului amendament, cu posibilitatea prelungirii cu inca sase luni a facilitatii.