BURSE, TURISM

Semne rele pentru litoralul romanesc: Proprietarul Cocor Spa a intrat in insolventa

23 ianuarie 2014, ora 18:42, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cocorh.jpg
Cocor Turism, societate care detine complexul hotelier de patru stele Cocor din Neptun, a intrat in insolventa la cererea proprie.

Tribunalul Bucuresti a admis luni, 20 ianuarie, cererea companiei de deschidere a procedurii de insolventa, potrivit unui comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Compania Cocor Turism este detinuta in proportie de 69% de catre firma bucuresteana care administreaza magazinul Cocor din centrul Capitalei. SIF Transilvania are la randul sau o participate de 26,6%.

In 2012, compania hoteliera a raportat pierderi de 3,5 milioane lei, in crestere fata de rezultatul negativ de 2,9 milioane de lei din anul precedent.

Potrivit unor informatii din presa locala din martie 2012, hotelul Cocor din Neptun urma sa fie scos la vanzare pe bucati de catre Fiscul constantean.

Ulterior, in august 2012, complexul hotelier Cocor din statiunea Neptun era scos la vanzare de catre firma detinatoare, la doar 3 ani de la redeschiderea sa, la pretul de 18 milioane de euro, conform acelorasi surse.

La inceputul lui 2013, Cocor Spa a incheiat un contract de management cu operatorul de spa-uri Eden Spa pentru hotelul din Neptun. Decizia de externalizare, dupa patru ani de management intern, face parte din strategia de dezvoltare a Cocor Spa pentru care se vor investi in perioada urmatoare circa 500.000 euro.

Cocor Spa este situat in statiunea Neptun-Olimp in cadrul hotelului cu acelasi nume si se intinde pe o suprafata de 3.000 metri patrati, cu 25 de cabinete distribuite pe 3 etaje. A fost lansat in 2009, cu o investitie initiala de aproximativ 6 milioane euro.Hotel Cocor, fostul Hotel Galati, cumparat de catre Cocor SA Bucuresti in anul 2002 in urma divizarii si privatizarii companiei Neptun Olimp SA, a fost renovat in doua etape. In prima faza au fost renovate cele 226 de camere duble existente, iar in 2005 s-a construit un corp de legatura.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mariana ion a spus:
24/01/2014 14:06
EDEN SPA - a avut contract de management doar pentru SPA .
Si-a incasat banii pentru aprilie si mai 2014 , multe mii de EURO , apoi a reziliat contractul .
Spa-ul COCOR a functionat in virtutea inertiei doar pentru ca doamna Lacramioara Moroianu a lasat personal instruit si dedicat .
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Iulie 2020, 01:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter