- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

SIF Transilvania investeste 41 mil. euro in hotelurile din Covasna

16 Jan, 18:08 • Redactia DailyBusiness
Conducerea SIF Transilvania a aprobat alocarea, in prima faza, a 15 mil. euro pentru hotelurile pe care le are in portofoliu in statiunea Covasna, investitia totala fiind estimata la aproximativ 41 mil. euro, potrivit NewsIn.
SIF Transilvania investeste 41 mil. euro in hotelurile din Covasna

Herman Rosner, presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, a declarat vineri ca aprobarea de catre SIF a acestei investitii reprezinta un pas extrem de important pentru turismul din judetul Covasna.

Lucrarile vor incepe cu hotelul Caprioara, in aceasta primavara, iar ulterior vor fi modernizate si hotelurile Cerbul si Covasna.

Potrivit lui Herman Rosner, SIF Transilvania a ales deja firma care va face proiectul. Acesta trebuie predat pana in luna iunie, pentru ca apo sa inceapa si selectia constructorului.

„Se investeste intr-un domeniu despre care spunem ca este alternativa dezvoltarii durabile a judetului”, a afirmat Rosner, amintind ca prin aceasta investitie va fi atrasa si alta categorie de turisti in judet, cu alte venituri.

La inceputul lunii ianuarie, peste 100 de angajati ai SIF Transilvania din Covasna au intrat in somaj, dupa ce disponibilizarea lor a fost anuntata la sfarsitul anului trecut, in contextul lucrarilor de modernizare anuntate la cele 3 hoteluri incepand din acest an.

Este vorba despre 104 persoane, care provin de la hotelurile de sub patronatul SIF Transilvania. Cele 3 hoteluri sunt Cerbul, Caprioara si Covasna, dintre care ultimul va fi demolat si reconstruit. Celelalte doua vor intra in reabilitare si se vor inchide temporar, urmand a fi deschise cu mai multe stele decat au acum si la standarde moderne.

In urma cu 2 ani, SIF Tranilvania, Camera de Comert Covasna si Consiliul Judetean au incheiat un protocol in care este prevazuta dezvoltarea turismului si infrastructurii in judet si in Statiunea Covasna, care prevede si aceasta investitie.