- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

SIF Transilvania vrea sa ridice pragul de detinere la 5%

03 Feb, 17:59 • Redactia DailyBusiness
Conducerea SIF Transilvania (SIF3) propune actionarilor modificarea actului constitutiv al societatii, pentru a permite investitorilor sa detina individual sau in mod concertat pana la 5% din actiunile companiei, insa dreptul de vot va fi limitat la 1%, a informat marti SIF Transilvania.
SIF Transilvania vrea sa ridice pragul de detinere la 5%

Legislatia pietei de capital prevede ca niciun actionar nu poate detine mai mult de 1% din drepturile de vot sau din titlurile unei societati de investitii financiare (SIF), potrivit NewsIn.

Una din modificarile propuse de conducerea SIF Transilvania prevede ca investitorii care vor ajunge la o detinere mai mare de 5% din capitalul social sa fie obligati sa-si vanda din actiuni, in termen de 3 luni, pentru a nu depasi limita maxima admisa.
Propunerea va fi discutata de actionari in sedinta din 20 martie.

Totodata, SIF Transilvania vrea ca fiecare administrator sa-si accepte in mod expres exercitarea mandatului si sa incheie o asigurare de raspundere profesionala anuala pentru o suma asigurata echivalenta cu 10 remuneratii lunare brute.

SIF Transilvania (SIF3) a incheiat primele 9 luni din 2008 cu un profit net de 72,64 milioane lei, cu 30% mai mic decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului 2007, ca urmare a comprimarii puternice a veniturilor.

De asemenea, activele nete ale SIF Transilvania (SIF3) s-au depreciat de peste doua ori anul trecut, la 1,34 miliarde lei, fata de activele de 2,77 miliarde lei, de la sfarsitul anului 2007.

SIF Transilvania are un capital social de 109,21 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, ca urmare a unei majorari de capital realizata anul trecut, dar care este si in prezent contestata in instanta.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF3, iar capitalizarea companiei este de 259,93 (60,45 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,2380 lei stabilita in sedinta bursiera de marti.