- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Stere Farmache demisioneaza de la conducerea Bursei de Valori

18 Dec, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Stere Farmache si-a anuntat joi demisia din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dar isi va mentine calitatea de presedinte al Consiliului de Administratie.
Stere Farmache demisioneaza de la conducerea Bursei de Valori

Farmache a spus, intr-o declaratie facuta la The Money Channel, ca a luat decizia miercuri si ca spera ca demisia sa nu va afecta sub nicio forma activitatea bursei.

„Decizia mea nu are nicio legatura cu evolutia bursei. Nu au fost presiuni asupra mea”, a anuntat presedintele BVB.

„Cred ca bursa are un staff executiv care poate sustine dezvoltarea pietei si am incredere in viitorul pietei de capital. Conduc aceasta institutie de la infiintare. Sper ca decizia mea sa nu afecteze activitatea bursei”, a mai spus Farmache.

El nu a dorit sa faca niciun fel de comentariu privind viitorul sau profesional, dar a precizat ca va ramane aproape de piata de capital.

„Locul meu va fi luat de Anca Dumitru, directorul general adjunct, temporar, iar dupa listare, va fi decisa cea mai buna solutie”, a declarat Farmache.

In varsa de 52 de ani, de profesie expert contabil, evaluator, auditor si profesor la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Farmache detine din 1995 functia de director general al BVB, iar din decembrie 2007 este presedinte-director general al institutiei.

Anterior, a mai detinut functiile de director general al Diviziei de Supraveghere Asigurari si Reasigurari si director general al Agentiei de Valori Mobiliare din Ministerul Finantelor.