- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Alpha Bank Romania va putea opera direct pe Bursa de Valori Bucuresti

24 Mar, 15:33 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si-a dat avizul ca Alpha Bank Romania sa tranzactioneze direct pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Alpha Bank Romania va putea opera direct pe Bursa de Valori Bucuresti

Alpha Bank va oferi si servicii de consultanta, pe langa activitatile de preluare si transmitere a ordinelor de tranzactionare sau realizarea de plasamente de instrumente financiare fara angajament ferm (oferte publice).

Banca mai trebuie sa obtina calitatea de membru al Fondului de Compensare a Investitorilor.

In prezent, pe BVB opereaza 73 de intermediari, dintre care cei mai multi sunt case de brokeraj.

Alpha Bank Romania a raportat pentru 2008 o crestere de 20,8% a profitului inainte de impozitare, pana la 45,8 milioane euro, in conditiile in care a constituit, anul trecut, provizioane de risc de 33,2 milioane euro.

Portofoliul de credite al bancii a ajuns, la finalul lui 2008, la 4,17 miliarde euro, in crestere cu 53% fata de sfarsitul lui 2007. Avansul a fost semnificativ, intr-un ritm anual de peste 70%, pentru segmentele ipotecar si de credite de consum.

La sfarsitul anului trecut, Stere Farmache a a renuntat la functia de director executiv al BVB pentru a prelua postul de prim-vicepresedinte al Alpha Bank, unde are atributii legate de trezorerie, investment banking si institutia economistului sef. El si-a pastrat, insa, functia de presedinte al BVB.