- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Farmache: Functiile de presedinte si director general vor fi separate la BVB

18 Dec, 12:12 • Redactia DailyBusiness
Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat ca a renuntat la functia de director general pentru ca institutia are nevoie de o conducere corporatista.
Farmache: Functiile de presedinte si director general vor fi separate la BVB

„Listarea actiunilor proprii va trebui sa gaseasca Bursa intr-o structura de guvernanta corporativa, in care functia de presedinte sa fie separata de cea de director general”, a declarat Farmache, la The Money Channel.

„Decizia este consistenta cu strategia Bursei de Valori. Acum o luna jumatate – doua am luat decizia, in Consiliu, ca Bursa sa devina o societate deschisa, o societate publica si credem ca in spiritul acestei decizii trebuie sa adoptam standarde de guvernanta corporativa foarte clare „, a mai spus Farmache.

Reprezentantii pietei de capital s-au declarat surprinsi de demisia lui Farmache din functia de director general al BVB. Teodor Ancuta, directorul Bursei din Sibiu, a declarat ca hotararea lui Farmache a luat prin surprindere piata de capital.

„Nu ma asteptam la aceasta decizie. Cred ca motivele sunt de ordin personal”, a spus Ancuta.

Varujan Vosganian, ministrul in exercitiu al Economiei si Finantelor, a declarat, la randul sau, ca nu crede ca demisia lui Farmache are legatura cu evolutia negativa a pietei din ultima vreme.

Referitor la acest subiect, Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri, a precizat ca „vor urma vremuri dificile pentru piata de capital”.