BURSE

Ursache: SIF-urile functioneaza dupa o legislatie din anii '90

28 noiembrie 2013, ora 11:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sediul SIF Muntenia
sediul SIF Muntenia
Piata de capital din Romania este dominata de "tot soiul" de interese, care au tinut-o la statutul de piata de frontiera, iar reglementarile stufoase din domeniu, ramase la nivelul anilor '90, vor fi modificate, potrivit vicepresedintelui ASF Mircea Ursache.

"Piata de capital romaneasca este dominata de tot soiul de interese care au tinut-o la statutul de piata de frontiera. Cat timp vom mentine aceste reglementari stufoase, pe care nici angajatii ASF nu reusesc sa le dovedeasca, nu vom putea depasi acest statut", a declarat Mircea Ursache, vicepresedinte ASF responsabil de piata de capital.

El a amintit ca SIF-urile functioneaza dupa o legislatie din anii '90 si a spus ca la nivelul ASF sunt discutii pentru modificarea acestora astfel incat SIF-urile sa poata cumpara actiuni intre ele si sa rascumpere actiuni, scrie Mediafax.

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) vrea sa modifice pragurile de detinere la Bursa si SIF-uri, fixate in prezent la 5%.

"Nu este niciun stat european care sa aiba praguri la Burse. Eu propun modificarea pragului de detinere la operatorul de piata, la fel va trebui discutat si pragul la SIF-uri. Mie mi se pare o ingradire a dreptului de proprietate, asa ceva pentru un stat europenea nu poate continua", a declarat Ursache.Citeste si: Ultimii comunisti ai Estului: De ce avem cel mai inapoiat sistem financiar din regiune
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter