- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

5 secrete ale departamentului de HR

12 Nov, 15:54 • Redactia DailyBusiness
Departamentul de resurse umane este interesat ca tu sa fii eficient la locul de munca,ceea ce inseamna ca te monitorizeaza mai mult decat ai crede, potrivit specialistilor in domeniu, citati de publicatia Woman's Day, preluata de Yahoo Shine.
5 secrete ale departamentului de HR

Citeste mai jos recomandarile specialistilor cu privire la modul in care trebuie sa te prezinti la un interviu, precum si la locul de munca.

Evita sa ajungi prea devreme la un interviu. Punctualitatea conteaza. Nu trebuie sa intarzii la un interviu, dar nici sa ajungi cu o ora mai devreme. Angajatorii sunt reticenti fata de persoanele care nu isi administreaza eficient timpul.

Specialistii iti recomanda sa ajungi cu cel mult 10 minute inainte de ora stabilita.

Aspectul conteaza. Studiile de specialitate arata ca angajatorul isi formeaza impresia despre tine in primele 90 de secunde ale unui interviu. Prin urmare, trebuie sa ai un aspect ingrijit si placut. Evita sa ai unghiile netaiate sau colorate strident, sa porti bijuterii in exces sau sa afisezi o tinuta sport.

Igiena personala. Specialistii considera ca mirosul de tigari sau de transpiratie reprezinta o lipsa de profesionalism. Fii atent, mai ales daca lucrezi in sectorul relatiilor cu publicul.

Internetul te poate trada. Exista companii care monitorizeaza activitatea online a angajatilor, fie ca este vorba despre pagini web, messenger sau e-mail. Nu inseamna ca angajatorul sta tot timpul cu ochii pe tine, dar poate sa te verifice daca are nevoie de un motiv pentru a te concedia.

O greseala conteaza mai mult decat o reusita. Un comportament exemplar si cateva rezultate pozitive te pot aduce in atentia sefilor. Insa, reputatia trebuie mentinuta daca vrei sa fii vazut ca un angajat exemplar.

O greseala sau un comportament neadecvat pot anula o intreaga lista de reusite.

Cititi aici mai multe secrete ale departamentului de resurse umane.