CARIERE

Acordarea tichetelor de masa pentru bugetari se amana pana in 2015

28 august 2013, ora 11:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tichet.jpg
Acordarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou si a celor de vacanta pentru personalul din institutiile si autoritatile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, se amana pana in anul 2015, potrivit unei Ordonante referitoare la reglementarea unor masuri bugetare, adoptata, marti, de Guvern.

Alte masuri cuprinse in actul normativ mentionat vizeaza venitul lunar de completare prevazut de OUG nr. 36/2013 (privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare - n.r.), care se va acorda numai persoanelor disponibilizate in conditiile stabilite prin aceasta ordonanta de urgenta, din cadrul operatorilor economici reclasificati in sectorul administratiei publice conform listei publicate de INS.

Potrivit proiectului publicat in 14 august pe site-ul Ministerului Finantelor, prevederile ordonantei reglementeaza masurile de protectie sociala de care beneficiaza persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza unui plan de disponibilizare care prevede disponibilizarea unui numar mai mare de 1.000 de salariati din cadrul unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, institute nationale de cercetare-dezvoltare, precum si al societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Citeste si:Ce potential de dezvoltare are piata tichetelor de masaOrdonanta mai prevede ca decontarea contravalorii abonamentelor sau biletelor de transport pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu se va face de catre unitatile de invatamant catre elevii beneficiari pe baza abonamentelor de transport eliberate de operatorii de transport.

Pe de alta parte, potrivit actului normativ aprobat marti, din sumele incasate de Ministerul Apararii Nationale de la Autoritatea Nationala de reglementare in Comunicatii (ANCOM) se va vira la bugetul de stat echivalentul in lei al sumei de 9,4 milioane euro, suma care va fi utilizata exclusiv pentru realizarea Fazei 1 a Etapei de tranzitie initiala a Conceptiei de realizarea graduala a capabilitatii de aparare aeriana in cadrul programului 'Avion Multirol al fortelor Aeriene'.

De asemenea, proiectul mentionat prevede ca se despagubeste S.N. Radiocomunicatii S.A. de catre ANCOM cu suma de 35,29 milioane lei pentru compensarea eforturilor financiare impuse de proiectul 'Eliberare banda', scrie Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter