CARIERE

Ţara europeană care oferă salarii de 110.000 euro pe an pentru români

25 noiembrie 2015, ora 01:34   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Oslo-Norwey-1.jpg
Această ţară a eliminat restricţiile de muncă pentru cetăţenii români in urmă cu trei ani şi oferă acum numeroase locuri de muncă, plătite cu salarii şi de 7 ori mai mari decât în România, ce pot ajunge până la 110.000 euro pe an, potrivit reprezentanţilor unei platforme online de joburi.

În 2012 Norvegia a eliminat restricţiile de muncă pentru cetăţenii români. Până în 2012, românii aveau nevoie de un permis de lucru pentru a munci în această ţară.

Norvegia oferă salarii de 40.000 euro în primul an inginerilor români dornici să lucreze acolo. Un calcul simplu arată că salariul lunar pe care îl poţi încasa din primul an ca inginer în Norvegia este de 14.600 lei. O cifră importantă luând în vedere salariile pe care inginerii începători le primesc la noi în ţară şi care foarte rar trec de 2000 lei pe lună.

După primul an salariul va creşte consistent în cazul în care candidatul învaţă să vorbească şi să scrie în norvegiană. Salariile pentru români pot ajunge până la 110.000 euro pe an, potrivit infomunca.ro.Conform reprezentantilor unei comunitati de specialisti romani in domeniul IT care au lucrat in Norvegia, salariile pot ajunge la 110.000 euro pe an, nivel brut. Inginerii din domeniul petrolier, care lucrau offshore, puteau ajunge la un venit anual brut de un milion de coroane norvegiene (circa 110.000 euro).

Nu numai inginerii români sunt căutaţi. Există numeroase locuri de muncă în Norvegia şi pentru cei care lucrează in domeniul auto, turism, medical, transporturi, construcţii dar şi pentru bucătari profesionişti.

Structura locurilor de muncă din Norvegia variază. În Nordul ţării predomină sectorul public şi pescuitul iar în Sud industria. Sectorul construcţiilor este bine dezvoltat pe întreg teritoriul ţării.

Dacă intenţionaţi să plecaţi în Norvegia, asiguraţi-vă un loc de muncă inainte de ajunge acolo, deoarece riscaţi să vi se termine economiile până la găsirea unui job.

Agenţiile de recrutare pentru Norvegia împânzesc site-urile de anunţuri din România. Cu o simplă căutare puteţi găsi zeci de locuri de muncă în Norvegia în diferite domenii cu salarii atractive.

De asemenea, dacă vă găsiţi un loc de muncă prin intermediul unei agenţii de recrutare, nu ezitaţi să căutaţi informaţii despre acea agenţie. Multe agenţii de recrutare au înşelat muncitorii, în general cerând o anumită sumă de bani pentru a li se asigura un loc de muncă bine plătit în străinătate.

Ce faceţi după ce aţi obţinut un loc de muncă în Norvegia?

După ce aţi obţinut un loc de muncă in Norvegia veţi avea nevoie de un certificat fiscal numit „skattekort” şi de numărul de identitate temporar. Contactaţi cel mai apropiat birou fiscal din localitatea norvegiană de reşedinţă sau centrul de servicii pentru cetăţenii europeni din Oslo.

Al doilea pas ar fi Cardul de impozitare - skattekort. Acest document defineşte impozitul de salariu care va fi plătit de angajator autorităților fiscale în numele dumneavoastră. Poate fi obținut la biroul de impozitare sau la un centru de asistență pentru lucrători străini SUA. Îl veți primi la o săptămână după ce l-ați comandat. Trebuie apoi sa îl înmânați anagajatorului.

Norvegia are o rată de şomaj de numai 3,2% ceea ce o pune în primele ţări ale Europei la acest capitol conform NAV (Autoritatea Norvegiana pentru Munca si Protectie Sociala).

Trebuie apoi să obţineţi un cont bancar, aici vă va fi virat salariul. Pentru a deschide un cont în Norvegia trebuie să prezentați băncii: pașaportul, numărul personal de identificare norvegian (permananet sau temporar)precum și oferta de anagajare temporară sau permanentă.  

Cea mai bună metodă de informare ar fi sa apelati la reteaua EURES (Servicii europene pentru angajare). EURES reuneste agentiile nationale pentru ocuparea fortei de munca din toate tarile Spatiului Economic European, promovand angajarea in strainatate. De asemenea, locuri de munca in Norvegia puteti gasi pe diferite platforme online de joburi, cum ar fi infomunca.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Vasile Pricop a spus:
25/11/2015 09:10
Amestecati adevaruri cu o groaza de minciuni . Plus ca nu spuneti toate realitatile pina la capat.
 
Adrian a spus:
25/11/2015 09:51
Omeni buni, voi cititi articolele inainte de a le publica? A doua parte a articolului pare a fi compunerea unui copil de clasa 1-a si nu un articol din care sa intelegi ceva...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 03 August 2020, 14:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter