- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Asaltati de sute de CV-uri, angajatorii romani ofera salarii cu 20-30% mai mici

16 Jul, 15:37 • gecad.epayment
Dupa criza fortei de munca din ultimii doi ani, cand angajatorii din Romania erau obligati sa formuleze oferte generoase, acum acestia dau "salarii mai mici cu 20-30% pentru aceleasi posturi, convinsi ca vor gasi candidatul dispus sa accepte oferta", a declarat pentru DailyBusiness.ro Florin Ochiana, HR operation manager Lugera&Makler.
Asaltati de sute de CV-uri, angajatorii romani ofera salarii cu 20-30% mai mici

Florin Ochiana explica acest comportament prin cererea mare de pe piata fortei de munca.

„Se stie ca angajatorii profita, dupa criza fortei de munca din ultimii doi ani, de acest context, in sensul ca au foarte multe aplicatii pentru un post vacant, de ordinul sutelor sau chiar miilor, si atunci ofera salarii mai mici”, a spus Ochiana, care a precizat ca unul dintre domeniile in care se intampla acest lucru sunt vanzarile.

Nu numai ca ofertele salariale sunt mai mici decat in urma cu doi ani, dar in foarte multe domenii veniturile s-au diminuat in 2009. Astfel, cele mai afectate domenii sunt HR, mass-media, constructii, imobiliare si industria auto, potrivit lui Ochiana.

Specialistul in HR atrage insa atentia asupra diferentei dintre salariul fix si venitul lunar, compus din comisioane si bonusuri, care au fost principala tinta a reducerilor.

Lugera&Makler, unul dintre principalii jucatori de pe piata romaneasca, si-a inceput activitatea in 2001 si opereaza prin trei divizii. Compania are sase birouri in provincie si unul in Bucuresti.

Grupul olandez Lugera & Makler Werving en Selectie BV mai este prezent in Olanda, Armenia, Polonia, Cehia si Slovacia.