CARIERE

Ce faceau 5 oameni super-bogati cand erau adolescenti

24 iunie 2015, ora 01:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
managerr.jpg
Multi oameni de succes si-au inceput devreme ascensiunea spre faima si avere. Bill Gates, de exemplu, si-a petrecut anii adolescentei invatand limbaje de programare iar tanarul Warren Buffett a avut mai multe joburi in acelasi timp, reusind sa stranga 53.000 de dolari pana la varsta de 16 ani. Afla cu ce s-au ocupat acestia precum si alti miliardari in perioada de adolescenta.

Bill Gates se indragostea de calculatoare. 

Fondatorul Microsoft si-a descoperit pasiunea pentru calculatoare inca de pe vremea cand era elev la o scoala prestigioasa din Seattle. El a scris atunci un cod de computer, potrivit Business Insider.

Gates si colegul sau Paul Allen, cofondator al Microsoft, au intrat pentru prima data in afaceri impreuna pe cand erau la liceu. Cand Gates avea 15 ani, cei doi au creat Traf-O-Data, un instrument pentru monitorizarea traficului din zona.  

Dupa liceu, Gates a intrat la Harvard dar a renuntat la universitate in 1975 pentru a se dedica in totalitate noii sale companii, Microsoft, afacere care l-a facut cel mai bogat om din lume.  Warren Buffett avea mai multe surse de venit.  

CEO-ul miliardar al Berkshire Hathaway a inceput sa-si construiasca din timp averea. Pana a implinit 16 ani, stransese deja echivalentul de astazi a 53.000 dolari.  

Unul dintre primele joburi ale lui Buffett a fost sa distribuie ziarul Washington Post. El a devenit antreprenor inca de pe vremea cand era adolescent, avand mici afaceri ce constau in vanzarea de mingi de golf, de timbre sau polizarea masinilor.

Oprah Winfrey lucra pentru un post de radio local.  

Winfrey se tot muta de la o ruda la alta pana s-a stabilit la tatal sau in Nashville, Tennessee, la varsta de 14 ani. Mutarea a starnit o schimbare radicala in viata ei. Aceasta s-a straduit sa ajunga cea mai populara fata din clasa pe vremea cand era liceu. Atunci si-a descoperit si pasiunea pentru mass-media si a intrat in echipa de dezbaterii a liceului.

Primul sau job a venit pe cand avea 16 ani, in cadrul unui post de radio din Nashville. La 19 ani, cand era in al doilea an la Universitatea de Stat din Tennessee, Winfrey a primit un telefon de la un post local de televiziune si a abandonat facultatea pentru cariera in mass media. Se pare ca a fost un pariu castigator.

Mark Zuckerberg scria programe de calculator.

Programarea este un hobby vechi a lui Zuckerberg. Fondatorul Facebook a creat cand avea doar 12 ani un program de mesagerie pentru cabinetul stomatologic al tatalui sau.

Cand invata la Phillips Exeter Academy, o scoale exclusivista din New Hampshire, Zuckerberg a creat o platforma de streaming de muzica ce le-a atras atentia celor de la AOL si Microsoft. El a refuzat ambele companii.  

In primii sai ani la Harvard, Zuckerberg rula Facebook din camera sa de camin. Anul urmator a renuntat la studii pentru a-si dedica timpul platformei de social media.  

Jeff Bezos isi petrecea verile castrand tauri in Texas.  

Intre 4 si 16 ani, miliardarul care detine Amazon si-a petrecut verile la ferma bunicilor sai din Texas. El lucra la ferma, facand activitati precum repararea morilor de vant sau castrarea taurilor.  

Dupa ce a incetat sa castreze tauri, a inceput sa ii gateasca in bucataria McDonald's. Dupa o vara grea la restaurantul fast food, Bezos si prietena lui au pus bazele Institutului Dream, ce organiza tabere de vara educative de 10 zile pentru copii mici.

Citeste aici despre ce faceau in adolescenta si alti oameni de succes.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 07:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter