CARIERE

Cererea de tabere educationale in strainatate a crescut cu 30%

21 septembrie 2016, ora 10:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tabara karting 5.jpg
În acest an cererile pentru taberele de studiu în străinătate, dedicate elevilor de gimnaziu și liceu au crescut cu aproximativ 30 % față de 2015. Românii și-au trimis copiii cu vârste între 5 și 16 ani către mai multe destinații europene, dar și peste ocean, pentru a-și dezvolta cunoștințele de limbi străine, abilitățile profesionale și de relaționare sau pentru a se orienta către domeniul educațional sau sistemul de învațământ care li se potrivește.

„Această creștere ne face să credem că gradul de conștientizare a importanței pe care o are educația de calitate, încă de la vârste fragede, este tot mai mare în rândul părinților români și, de aceea, ne așteptăm la o menținere a acestui ritm de creștere. Aceste «edutabere» oferă posibilitatea dezvoltării personale a participanților, prin aprofundarea cunoștințelor de limbi străine, dezvoltarea abilităților profesionale și îi ajută pe copii să-și descopere afinitățile pentru un anumit domeniu profesional. De asemenea, taberele educaționale din străinătate le oferă elevilor ocazia unei interacțiuni interculturale cu copiii din întreaga lume, ori într-o lume globalizată competențele de comunicare interculturală au o importanță crucială”, declară Alexandra Piha, Consultant Educațional EduTabere în străinătate, IntegralEdu.  

Creștere pentru Portugalia și Elveția. Taberele din Marea Britanie devin cu 18% mai accesibile

Țările cele mai căutate de către români au fost, la fel ca în anii trecuți, Marea Britanie, Germania, Franța și Spania, iar destinațiile noi pentru care a crescut cel mai mult cererea au fost Portugalia și Elveția. Aceste tabere oferă un pachet complet de servicii, pe lângă cursurile oferite elevilor și
activități de recreere și sportive, excursii, monitorizare și asistență permanentă, transfer la și de la aeroport, serviciul de minori neînsoțiți unde e cazul și desigur cazare și masă.Costul unei tabere variază de la 350 de euro pentru o săptămână, în Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeași perioadă în Germania sau 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar poate ajunge și la 3.000 de franci elvețieni pentru taberele exclusiviste din Elveția.

Totodată, anul acesta, devalorizarea lirei a facut cu aproximativ 18% mai accesibile taberele educaționale în Marea Britanie.  

„Cei mai mulți participanți au avut vârstele cuprinse între 12 și 14 ani, dar am avut și copii de 7 ani atât în tabere individuale, cât și în cele de grup, și chiar de 5 ani, în tabăra de zi”, spune Alexandra Piha.   Pe lângă cursuri, copiii s-au implicat și în alte activități inedite, precum pilotajul, scrima, skijet-ul, caiac canoe, cățărări, musical, cinematografie, cooking sau echitație. De asemenea, unii au putut alege și activități cu caracter academic, cum sunt medicina, psihologia experimentală, fashion design-ul sau programare de softuri și multe altele. 

Sub conceptul Educație 360
0 - totul despre educația în străinătate, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016 IntegralEdu va organiza World Education Fair (WEF) la Timișoara, București, Iași, Constanța, Galați și Craiova. În cadrul târgului  vor fi prezentate peste 300 de oferte de tabere în străinătate. Destinațiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 țări europene, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.
În cadrul evenimentului și toți cei interesați de studii liceale, universitare și postuniversitare vin să discute cu reprezentanții instituțiilor din străinătate, care-și vor prezenta oferta educațională și posibilitățile de finanțare.
 

Un proiect unic, prezentat în premieră la WEF  este tabăra de karting organizată în Otranto, Italia, de Clubul Real Racing. Proiectul este dezvoltat de Constantin Răileanu, multiplu campion național de karting, absolvent al școlii de pilotaj La Filierre FFSA, Le Mans, Franța și participant în curse de monoposturi și turisme pe plan internațional. Antrenamentele de karting vor avea loc pe circuitul internațional La Conca pe care au pilotat mari campioni de Formula 1.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 00:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter