CARIERE

Cotovelea: Se lucreaza la demiterea lui Ion Smeeianu de la sefia Postei Romane (Update 1)

20 mai 2014, ora 12:56   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
smeeianu.jpg
Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat marti ca intentioneaza sa-l demita pe directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu (foto), institutia pe care o conduce lucrand in prezent la modalitatea in care se va face eliberarea acestuia din functie.

"Nu ni se pare corect ca Posta sa suporte aceste clauze ... Exista, pentru ca acum nu mai exista, o clauza in cazul contractului unui director executiv care, indiferent ce facea, in momentul in care contractul individual de munca se incheia, chiar daca fura, pleca acasa cu 20 de indemnizatii, situatie pe care noi o consideram inacceptabila. Aceste contracte au fost semnate de actualul director general al Postei Romane, Ion Smeeianu. Se lucreaza la asta (demiterea lui Smeeianu- n.r.) Da, bineinteles, exista posibilitatea ca Smeeianu sa fie inlaturat de la conducerea companiei", a declarat marti ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, citat deáMediafax.

Ministerul pentru Societatea informationala (MSI) a anuntat, luni, ca intreaga echipa de management a Postei Romane a renuntat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de munca referitoare la plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii.Intreaga echipa de management a Postei a renuntat la salariile compensatorii (Articol initial)

20 mai 2014, ora 11:17   | 1 comentariu publicat
posta.jpg
Intreaga echipa de management a Postei Romane - directori executivi si directori - a anuntat luni, pana la finalului programului, ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, informeaza Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

"Apreciez decizia intregii echipe de management. Ea reprezinta clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei", a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Anterior, MSI a comunicat ca o parte din echipa de management a renuntat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de munca referitoare la plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, potrivit Mediafax.

Saptamana trecuta, Ministerul pentru Societatea Informationala a solicitat Corpului de Control al premierului sa verifice baza legala prin care fostul director juridic al Postei Romane Rosita Madalina Alexe va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentand aproximativ 60.000 de euro.Potrivit sindicalistilor de la Posta Romana, salariile angajatilor obisnuiti au scazut in acest an cu 10%, in timp ce salariile ''elitelor companieiö au crescut cu 18,5%, in medie.

ôDirectorul general Ion Smeeianuáavea in 2012 un salariu brut lunar de 10.000 de lei, in timp ce in 2014áa ajuns la un venit net de 48.000. Fata de data de 31 mai 2012, cand erau 111 salariati in functii de conducere, la ora actuala sunt 220. In acelasi timp, in ultima perioada, au fost concediati 4.000 de salariati, disparand 10.000 de posturi din grila. Din acest motiv, angajatii care au ramas sunt super-aglomerati, iar compania a pierdut 96% din piata de mesagerie, 97% din piata de curierat si 30% din piata de corespondentaö, a explicat liderul sindical Matei Bratianu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Patru Mihail a spus:
06/06/2014 16:52
Ministrul isi da seama pe mana cui lasa posta sau mai exact pe mana cui o da. Smeeianu a incercat sa faca curatenie, nu ca vendetta , ci institutional. Daca nu exista acest Smeeianu, posta era acum in insolventa. Cotovelea insemna ca este de aceeasi facture cu Stanciu si Stanescu, adica incompetent, obraznic. Pai stie ministru care a fost miza, el nu stie ca in spate la toata acesta chestiune sta Bratianu si cu Simon. Cei doi luptand sa nu se dea curs dosarelor penale ale sindicatului. Ministrul acesta nu stie ca se face partas la acte de coruptie majore. SImon si Bratianu lupta sa stopeze dosarele penale deoarece au fot santajati in mod direct. Adica, parte din banii furati s-au dus si catre ei. Ori una ca Turbatu de la Vaslui a si spus ca trage dupa ea. áAsta e Romania pe care vrem sa o scoatem din mizerie. Degeaba avem oameni de buna credinta, ca vine unu ca Cotovelea si ingroapa o institutie ca Posta Romana. Lasa ca o sa conduca Stanciu, intre doua betii, Stanescu, intre doua orgsme si SImon , intre doua furturi(vezi TERADOX si MAsinile de FRancat) mai bine.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter