CARIERE

Cum devii afacerist pe banii UE

07 octombrie 2011, ora 14:12, autor(i): Roxana Sasu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Cel putin 960 de intreprinzatori romani care vor sa isi dezvolte propria afacere pot beneficia de cursuri gratuite pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana cu 16,4 mil. lei (3,8 mil. euro).

Proiectul "Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si formarea profesionala a intreprinzatorilor din Romania - Steps" are o valoare totala de 19,1 milioane de lei (circa 4,5 milioane de euro), din care 16,4 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila din Fondul Social European.

Obiectivul programului este de a dezvolta aptitudinile antreprenoriale si manageriale ale persoanelor care fie doresc sa isi inceapa propria afacere, fie vor sa isi extinda business-ul actual. Cursurile sunt structurate pe noua module, care abordeaza teme de la elaborarea unui plan de afaceri, la notiuni de marketing si contabilitate, la legislatie si ebusiness.

Cursurile se adreseaza oricarei persoane, indiferent de statul actual - somer, angajat, student, antreprenor si se desfasoara in opt regiuni din tara: Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest, Vest.Implementarea proiectului a inceput inca din decembrie 2010, insa cursurile vor incepe abia la jumatatea lunii octombrie. Perioada de finalizare a proiectului este martie 2013, cand se vor incheia ultimele serii de cursuri.

Durata unui curs este de 96 de ore si se desfasoara pe parcursul a 6 weekend-uri consecutive. In total se organizeaza 48 de serii de cursuri in toate cele opt regiuni (cate sase serii pentru fiecare regiune in parte), intre octombrie 2011 si martie 2013. Locatiile sunt stabilite inaintea inceperii fiecarei serii.

La finalul cursului, "elevii" dau un examen, in urma caruia primesc o atestare oficiala a competentelor antreprenoriale. La un curs pot participa maxim 28 de persoane. Inscrierile se realizeaza online pe site-ul proiectului.

Coordonatorul proiectului este Institutul Roman de Cercetari Economico-Sociale si Sondaje (IRECSON), in timp ce cursurilor sunt coordonate de compania britanica MSK Global Training, care s-a ocupat de formarea lectorilor.

"Am ales o firma britanica datorita asemanarilor intre mediul de afaceri din Romania si cel din marea Britanie", a spus Karina Mereuta, expert in cadrul proiectului.

Programul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor".

In cadrul aceleiasi axe prioritare se regaseste si proiectul "Perform-Performanta manageriala in IMM-uri", anuntat in martie anul acesta.

Valoarea programului este de 11,2 milioane de lei. Obiectivul este ca 900 de persoane (manageri, ingineri, tehnicieni) din 100 de companii sa beneficieze de instruire pentru a-si imbunatati competentele manageriale de gestionare operationala si dezvoltare de produse inovative.

De asemenea, in perioada aprilie-mai 2011, 160 de membri ai Comunitatii de practica pentru Dezvoltare Durabila au participat gratuit la cursurile de perfectionare "Management Proiect din perspectiva dezvoltarii durabile.

Cursurile s-au adresat oricarui manager sau expert pe termen lung din echipa de implementare a unui proiect POSDRU aflat in derulare, membru al comunitatii de practica pentru dezvoltare durabila si detinator al unei diplome de licenta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 08:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter