CARIERE

Cum justifica Posta Romana salariul directorului general

30 mai 2013, ora 13:49   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
smeeianu.jpg
Remuneratia neta a directorului general al Postei Romane este de 5.000 euro lunar iar pentru participarea la sedintele Consiliului de Administratie, ca membru neexecutiv, se adauga o indemnizatie de 1.000 euro (net), au spus reprezentantii companiei.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a stabilit pentru Contractul de Mandat al Directorului General al Postei Romane un interval de remuneratie cuprins intre 5.000 si 10.000 de euro lunar.

In urma negocierilor cu Consiliul de Administratie (CA) al companiei, aceasta remuneratie a fost stabilita la nivelul minim de 5.000 euro net.

Depasirea cu peste 10% a tuturor indicatorilor de performanta stabiliti prin Contractul de Mandat poate determina acordarea de bonificatii suplimentare, pana la nivelul de 10.000 de euro lunar net. Indicatorii de performanta cuprinsi in contractul de mandat sunt: veniturile totale, EBIDTA, profit brut si free cash flow, au specificat reprezentantii Postei.

In bugetul companiei, propus pentru 2013, costurile (nivel brut) prevazute pentru indeplinirea obligatiilor aferente Contractului de Mandat corespund limitei maxime a intervalului remuneratiei directorului general, in eventualitatea realizarii tuturor indicatorilor de performanta la nivelul de 110% sau peste acest nivel.

In perioada mai 2011 - mai 2012, pierderile Postei Romane au fost de 156 milioane lei. In perioada mai 2012 - mai 2013 pierderile companiei s-au situat la nivelul de 66,8 milioane lei, actualul management al Postei Romane reusind sa reduca nivelul inregistrat al pierderilor cu 58%, comparativ cu perioada precedenta.

Pierderile inregistrate la finalul anului 2011 au fost de 182 milioane lei, in timp ce pierderea inregistrata la finalul anului 2012 a fost de 52 milioane lei.

Pentru primele 4 luni ale anului 2013, rezultatul financiar estimat indica reducerea pierderilor la circa 5,23 milioane lei, aratand mentinerea trendului de redresare a companiei, rezultat al masurilor implementate de conducerea Postei Romane, incepand cu luna mai a anului 2012.

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu (foto), a afirmat marti ca incaseaza lunar un salariu de 6.000 de euro, nivel justificat in conditiile incarefunctia este foarte stresanta si generatoare de presiune din cauza licitatiilor la care societatea intra in concurenta cu operatorii privati.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan a spus:
30/05/2013 15:00
Daca abia acum si-au dat seama ca au concurenta atunci sunt praf rau , in conditiile in care aceasta concurenta exista de peste 15 ani , ce sa mai vorbim ca a mai aparut o posta , compania Total Post , care a aparut din cauza indiferentei celor din consiliul de administratie al Postei Romane.
Mi bine sa lucreze pe eficienta decat pe prosteala si sa remedieze compania ca au jefuit-o destul.
In afara companiile postale cumpara companii private pentru a-si extinde serviciile numai la noi gata hopa hai sa le vindem ca sa ne luam spaga , ce daca distrugem un brand national si vieti omenesti pe langa.
Macar sa scoata o emisiune de ceva din care sa poata scoate banii si sa se inteleaga cu statul ca sa-i scuteasca pe acea emisiune de taxe si asa poate recupera din pierderi .
TRIST !!!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter