CARIERE

Cum sa raspunzi la cele mai stupide intrebari de la interviul de angajare

10 aprilie 2015, ora 00:03, autor(i): Mona Manole 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
interviuu.jpg
Unele intrebari tipice de la interviul de angajare ar trebui eliminate din lista managerilor de resurse umane, intrucat pun candidatii in situatii stanjenitoare. Nimeni nu aplica la un job pentru a se umili. Cum sa raspunzi la cele mai stupide intrebari pe care inca le mai adreseaza reprezentantii departamentului de HR?

Este timpul ca recrutorii sa renunte la intrebari de genul: “Care este cea mai mare slabiciune a ta?", "De ce ar trebui sa te angajam pe tine, cand mai avem atatia candidati talentati?" si “Daca ai putea fi un animal, ce animal ai fi?”, spune intr-o postare pe LinkedIn Liz Ryan, CEO si fondator al Human Workplace, organizatie internationala ce-si propune sa reinventeze conceptul de munca. 

Singura relatie dintre un un intervievator/ recrutor si un candidat la job este una de egalitate. Fiecare persoana a venit la interviu pentru a afla ceva - asta-i tot. Nimeni nu trebuie sa se umileasca. Nimeni nu trebuie sa cerseasca, spune Liz Ryan.

In cazul in care candidatul este nevoit sa se umileasca la interviul de angajare, atunci doar oamenii cu stima de sine scazuta vor fi angajati. Vei avea un colectiv plin de oi, iar frica va domni. In cazul in care compania poate functiona astfel si clientii sunt multumiti, atunci este foarte bine!.

Dar daca esti o persoana care nu vrea sa lucreze intr-un mediu dominat de frica, unde angajatii sunt umiliti, iata ce raspunsuri poti da atunci cand auzi cele mai stupide trei intrebari clasice la un interviu de angajare.

Atentie insa ca daca vei folosi unul din raspunsurile ironice, trebuie sa fii pregatit sa parasesti imediat cladirea si sa iti asumi ca, cel mai probabil, nu vei fi angajat pe acel post.

1. "De ce ar trebui sa te angajam pe tine, cand mai avem atatia candidati talentati?

Raspuns Unu: “Nu stiti cum se ia o decizie de angajare? Va pot ajuta in aceasta privinta daca imi platiti pentru consultanta. Ce alte sarcini ce tine de job-ului dumneavoastra vreti sa mai indeplinesc cat sunt aici?”

Raspuns Doi: “Buna intrebare! Nu as putea spune sincer ca ar trebui sa ma angajati. Ar putea fi cineva mai potrivit decat mine si ati vazut sau veti vedea si alti candidati pe care eu nu i-am intalnit. Sunt convins ca daca ne e menit sa fim colegi, atunci vom fi”.

2. “Daca ai putea fi orice animal, ce ai fi?”

Raspuns unu: Un fel de virus mortal, ca sa ii infectez pe toti competitorii.

Raspuns doi: Va spun ce animal preferat am, daca imi spuneti si dumneavoastra! Bine! Animalul meu preferat este coiotul, deoarece acestea se poate adapta la orice situatie. Dumneavoastra? 

3. “Care este cea mai mare slabiciune a ta?”Raspuns unu: Sunt prea sincer.

Raspuns doi: Cea mai mare slabiciune a mea? Credeam ca am o multime de puncte slabe - lucruri pe care ar trebui sa le fac mai bine decat acum. Dar m-am maturizat si mi-am dat seama ca nu exista nici un beneficiu in a crede ca am slabiciuni. Trebuie sa ma concentrez pe punctele mele forte, mai degraba decat sa imi fac griji pentru lucrurile pe care nu imi place sa le fac si la care nu va fi niciodata bun. Asa ca ma concentrez pe a fi din ce in ce mai bun la ceea ce imi place.

Citeste si Capcana de la interviul de angajare. Cum se asigura angajatorul ca nu ofera un salariu mai mare
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 11:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter