CARIERE

De ce este bine sa fii sincer la birou, chiar si atunci cand adevarul doare

06 august 2015, ora 00:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Business-MLM.jpg
Multi angajati evita sa spuna lucrurilor pe nume, atunci cand acestea reprezinta un subiect sensibil pentru sefii lor. Sinceritatea te poate ajuta insa  mai mult in cariera decat o atitudine umila, prin care aprobi tot ce spun superiorii, chiar daca stii ca nu au dreptate.

Bill Marriott, presedintele executiv al boardului Marriott International, povesteste intr-o postare pe LinkedIn cum un manager i-a castigat aprecierea, dupa ce a avut curajul sa spuna ceea ce gandeste cu adevarat.

"Cu multi ani in urma, cativa directori executivi ai Marriott International ma asteptau in sala de sedinte pentru a ma informa cu privire la evolutia proiectului unui hotel de care eu eram foarte incantat. Cei din grup isi omorau timpul vorbind despre cat de proasta este ideea mea, dar cand am intrat in camera si i-am intrebat plin de entuziasm "cum merge proiectul meu?", acestia au avut reactii pozitive", isi aminteste Bill Marriott.

Bill Marriott
Bill Marriott

Un singur executiv junior s-a abtinut de la comentarii. "L-am observant si l-am intrebat ce parere are despre proiect. El mi-a explicat de ce acesta este un dezastru, folosind chiar argumentele prezentate de colegii lui inainte sa intru in sala", spune presedintele Marriott International.In acel moment, a facut o pauza pentru a se gandi la ceea ce i-a spus tanarul angajat si apoi i-a raspuns: "Stii ceva? Ai absoluta dreptate. Renuntati la proiect!".

Prin aceasta poveste Bill Marriott vrea sa sublinieze doua aspecte: unul - cei mai mult oameni evita sa spuna lucruri negative, iar doi - exista totusi cateva persoane dispuse sa spuna adevarul, chiar daca acesta doare.

"Indiferent de pozitia pe care o ai intr-o companie, nu ar trebui sa-ti fie teama sa spui ceea ce gandesti cu adevarat. Daca cei din companie nu apreciaza sinceritatea, atunci nu este tocmai locul de munca potrivit pentru tine", conchide seful lantului hotelier.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter