CARIERE

Eugen Banciu preia fraiele farmaciilor Dona, dupa plecarea lui Ovidiu Wencz

01 februarie 2016, ora 15:08   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
DONA 4.jpg
Începând cu luna februarie 2016, Ovidiu Wencz își încheie mandatul de Președinte al Consiliului de Administrație în grupul de firme Dona și pe cel de director general în S.C. SIEPCOFAR S.A și Farmacia Dona SRL, companii care dețin 280 de farmacii funcționând sub numele Dona.

În perioada următoare, atribuțiile acestuia vor fi preluate de Eugen Banciu, acționar majoritar.

"După o etapă de 6 ani ca Director Comercial și apoi Director General la Relad, în care a influențat piața de distribuție românească, Wencz a scris istorie și în piața de retail, soarta făcând să fie director general în cea mai turbulentă perioadă din retailul farmaceutic de după revoluție.  A reușit în patru ani ce alții nu reușesc într-o viață: creșterea de la 190 de farmacii la 280, de la 1200 de angajați la 2400. Dona este un grup cu identitate, care întinde o mână colegială spre toți farmaciștii care respectă aceleași idealuri într-un sistem de francizare a brandului Dona. De asemenea, suntem hotărâți să ne verificăm conceptul de franciză.

Moștenirea lăsată de managerul Ovidiu Wencz este una semnificativă, definită printr-o serie de inițiative cheie și direcții strategice. Înființarea Siepcofar Depozit SRL – deși apărută sub imperativul complianței legale în 2014 – va fructifica expertiza în distribuție farmaceutică existentă în Grupul Dona. Este demnă de menționat și inițierea unor investiții de circa 4 milioane euro într-un depozit complet automatizat la standarde europene (GDP) în localitatea Chitila.  Toate aceste măsuri ne-au ajutat să ajungem la 2,3 milioane de clienți lunar. Raportându-ne la populația României, credem că cel puțin 50% dintre români au intrat într-o farmacie Dona anul trecut. Rezultatele sunt, de asemenea, pozitive la nivelul cifrelor financiare, în ciuda unui mediu de business auster și impredictibil. În 2015, grupul Dona a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 870 milioane lei, în creștere cu 10% față de 2014”.  

Dona este una din cele mai mari reţele de farmacii, cu capital integral românesc, având o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa locală şi deservind lunar aproximativ 2 milioane de pacienţi din toată ţara. Compania are peste 2300 de angajaţi şi numără aproximativ 280 de farmacii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
sada ali a spus:
06/08/2016 14:47
wencz a falimentat reladul si campofrio. e un lache
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 29 Octombrie 2020, 10:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter