CARIERE

Madalina Rachieru a devenit partener global al Clifford Chance

28 aprilie 2015, ora 12:54 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Madalina Rachieru_Partner CCB.jpg
Firma globala de avocatura Clifford Chance a anuntat marti promovarea a 25 de avocati la pozitia de Partener global, printre acestia numarandu-se si Madalina Rachieru (foto) din biroul de la Bucuresti - Clifford Chance Badea.

Cu o experienta de peste 13 ani in domeniu, Madalina Rachieru coordoneaza activitatea de Piete de Capital a biroului Clifford Chance Badea. In urma acestei promovari, ea se alatura celor doi parteneri care coordoneaza activitatea de la Bucuresti - Daniel Badea, Managing Partner, si Nadia Badea. In plus, inca doi dintre cei sapte counseli din echipa Clifford Chance Badea, cu expertiza in practicile Corporate si M&A, respectiv Banking & Finance/ Project Finance sunt implicati in acest moment in procesul de promovare la parteneriatul global.

„Este un moment foarte important pentru biroul nostru. Unul dintre avocatii alaturi de care ne-am inceput activitatea in 2002, avocat pe care l-am recrutat personal dupa absolvirea facultatii, a atins varful de performanta in cariera”, a spus Daniel Badea.  

„Multi dintre noii nostri parteneri sunt deja recunoscuti ca profesionisti cheie in domeniile lor de specialitate. Au un portofoliu impresionant, cu mandate extrem de importante si inovatoare, precum si rolul de lider al echipelor care asista si ajuta clientii sa faca fata unui mediu de afaceri si financiar din ce in ce mai complex la nivel global", a declarat Matthew Layton, Managing Partner Clifford Chance. „Pot spune ca ma aflu, in acest moment, fata in fata cu cea mai mare provocare din cariera mea. Statutul de partener global al uneia dintre cele mai importante firme de avocatura din lume implica un grad enorm de responsabilitate, atat fata de clientii nostri, cat si fata de colegii mei si de partnership-ul global care m-au creditat cu incredere si recunoastere”, a adaugat Madalina Rachieru.

Madalina Rachieru a absolvit Facultatea de Drept Bucuresti in 2002 si este membru in Baroul Bucuresti din 2003. Are o vasta experienta, in special in tranzactii de piata de capital, atat pe piata locala cat si pe pietele internationale, precum si in domeniul financiar-bancar. De-a lungul anilor, ea a consiliat institutii financiare, banci de investitii si companii locale si internationale.

Expertiza sa include toate aspectele legate de oferte publice initiale de actiuni (IPO-uri), oferte secundare de actiuni (SPO-uri), oferte de obligatiuni domestice, oferte de euro-obligatiuni corporatiste si suverane, programe de emisiune continua de obligatiuni (programe EMTN), emisiuni de certificate de depozit global (GDR-uri), securitizari de creante, fiind implicata in aproape toate tranzactiile majore de piata de capital din Romania in ultimii 10 ani.

Face parte din echipa Clifford Chance Badea inca de la infiintarea firmei in anul 2002. In 2007, ea a fost detasata pentru sase luni in cadrul grupului de piete de capital al biroului Clifford Chance din Londra. A fost promovata la pozitia de Counsel in anul 2008. Conform ghidului juridic Chambers Global 2014, clientii cu care a lucrat o considera drept unul dintre cei mai buni avocati din tara, fiind apreciata pentru expertiza in domeniul pietei de capital.

Este, de asemenea, recunoscuta pentru abilitatea privind aspectele de reglementare si documentatie aferente tranzactiilor. Editia din 2015 a aceluiasi ghid mentioneaza ca Madalina Rachieru ramane activa in numeroase tranzactii ce implica institutii bancare si financiare din Romania, adesea avand si elemente multijurisdictionale. 

Printre proiectele reprezentative pe care Madalina Rachieru le-a coordonat in ultimii ani se numara:

1. Asistenta acordata Fondului Proprietatea in legatura cu listarea secundara la bursa de valori din Londra (2014 - 2015). 

2. Asistenta acordata consortiului bancar in legatura cu dubla listare de actiuni si certificate de depozit (GDR-uri) realizata de Romgaz SA, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, pe bursele de la Bucuresti si Londra (2012 - 2013). 

3. Asistenta acordata UniCredit in legatura cu emisiunea de obligatiuni denominate in lei, cu o valoare de 122 milioane de euro, care a fost finalizata cu succes si listata la Bursa de Valori Bucuresti (cea mai mare oferta de acest gen derulata pana in prezent in Romania) (2013). 

4. Asistenta acordata celui mai mare producator chimic din Europa Centrala si de Est (Ciech SA, actionarul Uzinelor Sodice Govora) in legatura cu lansarea cu succes a unor obligatiuni pe piata americana (2012).  

5. Asistenta acordata Erste Group Bank AG in calitate de aranjor al programului MTN (emisiuni de obligatiuni pe termen mediu - Medium Term Notes) in valoare de trei miliarde de euro, lansat de Banca Comerciala Romana, primul astfel de program lansat de o banca locala (2009). 

Mandatele noilor parteneri incep la 1 mai 2015. Numarul total al partenerilor Clifford Chance ajunge astfel la 581.

Clifford Chance este una dintre cele mai importante firme globale de avocatura, cu pozitionare geografica si resurse semnificative pe cinci continente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 02:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter