- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Marius Topala, noul director al diviziei Health Care Zentiva

14 Jul, 12:02 • Redactia DailyBusiness
Incepand cu luna iulie, compania farmaceutica Zentiva a anumit un nou director comercial al diviziei Health Care, in persoana lui Marius Topala.
Marius Topala, noul director al diviziei Health Care Zentiva

Marius Topala il inlocuieste in aceasta pozitie pe Lubomír Calta, acesta din urma asigurand interimatul incepand din octombrie 2007. Odata cu venirea lui Topala in cadrul Zentiva, Lubomír Calta a fost numit Sales manager divizia Consumer Health Care la nivel de corporatie.

Cu o experienta manageriala de 14 ani in piata farmaceutica si in domenii conexe, lui Dragos Topala ii revin in cadrul Zentiva responsabilitati referitoare la coordonarea activitatilor de marketing, vanzari si suport in cadrul diviziei Health Care (CHC).

Pentru anul in curs, obiectivele lui Topala sunt demararea unor campanii integrate de comunicare pentru toate brandurile importante ale Zentiva, inclusiv revitalizarea brandurilor traditionale Algocalmin si Antinevralgic, perfectionarea suportului informational al diviziei si continuarea programului de training al echipei de vanzari Zentiva.

Marius Topala va coordona o echipa alcatuita din aproximativ 40 de oameni.

In varsta de 44 de ani, Marius Topala este absolvent al Facultatii de Medicina Generala Bucuresti si al Programului EMBA Program ASE&University of Washington, Bucuresti.

Inainte de a se alatura Zentiva, Marius Topala a detinut functii de conducere in companii precum GlaxoSmithKline, General Electric Medical sau Novartis Consumer Health. Pasiunile sale sunt calatoriile si bricolajul.

Grupul farmaceutic Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia. Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra. Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9 %), Generali PPF Holding B.V. (19,2 %) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 42,4% din actiunile companiei.