- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Mediul guvernamental, mai generos cu femeile de cariera decat sectorul privat

08 Mar, 13:47 • Redactia DailyBusiness
Femeile avanseaza mai repede in cariera in mediul guvernamental, decat in mediul privat, potrivit unui raport al companiei Deloitte, care arata ca, la nivel global, prin comparatie cu mediul privat, femeile din mediul public sunt mult mai des alese in pozitii de conducere, ele devenind lideri de stat, ministri sau membri de cabinet, precum si factori de decizie la nivel legislativ.
Mediul guvernamental, mai generos cu femeile de cariera decat sectorul privat

Analiza arata ca aproape 10% din statele membre ale Natiunilor Unite sunt conduse de femei, fata de 3% dintre primele 1.000 de companii multinationale care sunt conduse de un presedinte sau director executiv de sex feminin. Mai mult, femeile reprezinta aproximativ 20% din numarul total de parlamentari la nivel mondial, fata de 13,5% femei cu functie de executie din topul primelor 500 de companii americane.

Analiza arata, de asemenea, ca acele companii care au femei in functie de conducere realizeaza performante mai bune si dobandesc beneficii economice mai mari, comparativ cu cele unde nu exista reprezentare feminina la acest nivel. Companiile din topul primelor 500 de multinationale care au cel putin trei femei in Consiliile de Administratie au inregistrat o crestere de 16,7% a rentabilitatii capitalului propriu, in timp ce companiile de marime medie au raportat o crestere similara de 11,5%.

Deloitte ofera servicii clientilor in domenii precum audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe.