- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Middle managerii si specialistii de nisa, mai cautati decat executivii de top

22 Feb, 11:47 • andra.gheorghe
Cererea pentru specialisti de nisa si middle manageri a fost mai mare, in 2009, decat cea pentru pozitii inalte in ierarhia companiilor, ca general manageri sau country manageri, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii firmei de executive search Alexander Hughes Romania.
Middle managerii si specialistii de nisa, mai cautati decat executivii de top

Tendinta se va mentine si anul acesta, au adaugat ei.

Criza a determinat clientii sa fie mai temperati in „vanarea” executivilor de varf, pentru care agentia specializata in head hunting poate percepe un comision si de peste 30.000 euro, preferand in schimb sa caute middle manageri, dar si specialisti de nisa, pe pozitii greu de recrutat de catre companii pe cont propriu, explica reprezentantii Alexander Hughes.

Costurile unui proces de head hunting pe pozitii de middle management se invart in jurul valorii de 15.000 euro.

Cresterea cererii pe pozitii middle in detrimentul celor de top este unul din motivele pentru care Alexander Hughes, unul din cei mai vechi playeri de pe piata locala de head hunting, a lansat, in primava lui 2009, o divizie separata, intitulata Manager by Alexander Hughes, axata strict pe recrutare de middle manageri si specialisti de nisa.

Potrivit reprezentantilor Alexander Hughes, aceasta divizie a generat in 2009 in jur de o treime din cifra de afaceri.

Intrata pe piata locala in 1996, compania a terminat anul 2008 cu venituri de peste 500.000 euro, iar pentru 2009 inca nu a facut publice datele financiare.

Alexander Hughes are sediul central in Paris si 35 de birouri in 24 de tari europene.