- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Numarul celor care depun CV-uri fara sa tinteasca un job anume a crescut cu 40%

09 Jul, 00:01 • gecad.epayment
Numarul celor care aplica CV-uri, dar nu tintesc un anumit job, ci doar spera ca vor primi candva o oferta satisfacatoare, a crescut cu 40% in primul semestru fata de S1 2008, a declarat pentru DailyBusiness.ro Madalina Balan, managing partner la Hart Human Resource Consulting.
Numarul celor care depun CV-uri fara sa tinteasca un job anume a crescut cu 40%

Cresterea numarului celor aflati in cautarea unui loc de munca vine in contextul in care oferta din partea angajatorilor a scazut drastic.

„Numarul celor ce cauta un job este semnificativ mai mare fata de 2008 si ratiunile din spatele celor ce cauta un job sunt de multe ori diferite comparativ cu anul trecut si tin mult mai putin de vointa individuala si mai mult de conditiile economice, de piata”, a spus Madalina Balan.

Ea a precizat ca printre cei care au aplicat se numara persoane care au lucrat in strainatate in domenii precum banking, audit, constructii si care vor sa revina in tara.

De asemenea, numarul celor care aplica la anunturi de joburi specifice s-a triplat, a precizat Madalina Balan.

Tot ca o cauza a ofertei sarace de locuri de munca, perioada de asteptare intre momentul depunerii CV-ului si angajare este mai mare cu cel putin 3 luni fata de 2008.

Cele mai „active” sectoare in ceea ce priveste ofertele de angajare sunt distributia de bunuri de larg consum, retail (in special pe zona de produse alimentare si non alimentare de baza), colectare de datorii (in special in banking si firme de tip leasing), dar si in domeniul petrolului, energie verde sau servicii medicale, potrivit Madalinei Balan.

La polul celalalt se afla imobiliarele, constructiile, HR, marketing, PR, advertising, productia de textile.

Hart Human Resource Consulting este o companie care ofera servicii de recrutare, plasare si evaluare de personal, precum si consultanta si servicii de outplacement.