- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Pretentiile salariale ale juniorilor au scazut cu 20% fata de 2008

03 Jul, 17:38 • gecad.epayment
Studentii si tinerii absolventi care isi cauta un loc de munca si-au ajustat cerintele salariale cu 20% fata de anul trecut, a declarat pentru DailyBusiness.ro Ana Giurca, consultant Catalyst Solutions, organizatorul targului de joburi pentru juniori gazduit de portalul Hipo.ro.
Pretentiile salariale ale juniorilor au scazut cu 20% fata de 2008

Astfel, in plina criza financiara, acestia sunt dispusi sa lucreze si pe 350-400 de euro, in conditiile in care in 2008 nu acceptau un salariu mai mic de 500 de euro.

Tendinta este generata de numarul mic al locurilor de munca oferite in prezent, coroborat cu cererea foarte mare. Aceste aspecte au fost evidentiate si de editia din acest an a Targului de joburi pentru studenti si absolventi, la care s-a inregistrat o crestere a numarului de aplicatii depuse pentru un job.

„Numarul de candidati pentru un post variaza intre 200 si peste 1.000 de aplicatii, in functie de industria in care isi desfasoara activitatea compania, dar si de tipul de oportunitate. Insa, spre deosebire de anul trecut, se remarca o crestere a candidaturilor depuse in medie pentru un post”, a precizat Ana Giurca.

„Daca in 2008 cele mai multe candidaturi erau in jurul a 300-500 pentru un job, la aceasta editie a targului numarul de aplicatii a crescut simtitor. Cele mai multe candidaturi se regasesc in intervalul 400-800, cu pana la 50% peste nivelul de anul trecut”, a mai spus Giurca.

Angajatorii prezenti la targul de joburi online, care se desfasoara in perioada 10 iunie – 15 august, printre care se numara si Ericsson, HP, Microsoft, P&G, Oracle, BCR sau Adobe ofera 120 de joburi. Ofertelor concrete de munca li se adauga 80 de intershipuri si programe de management trainee oferite de ING Bank si Romtelecom.

Pana in prezent, au fost depuse circa 60.000 de CV-uri, potrivit reprezentantiilor organizatorilor.

„Cele mai cautate sunt locurile de munca din contabilitate si vanzari, unde numarul de aplicatii a crescut cu 40%-50%, dar si pentru ca numarul de oferte este mai mic, iar candidatii se distribuie intre mai putine companii”, a aratat Ana Giurca.

Pe de alta parte. L’Oreal ofera 100 de burse in cadrul unui concurs de fotografie, iar consultantii in resurse umane Catalyst ofera consiliere in cariera unui numar de 12 persoane selectate prin tragere la sorti celor care isi inscriu CV-urile pe site.

Catalyst este si organizatorul targului Angajatori de Top, autorul studiului „Ce isi doresc tinerii profesionisti” si al proiectului Top Talents Romania, care premiaza la nivel national tineri cu rezultate remarcabile.