- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Pretul trainingurilor a scazut cu pana la 30% in prima jumatate a anului

19 Jun, 15:50 • gecad.epayment
Firmele de training au scazut preturile cu pana la 30%, ca urmare a scaderii bugetelor companiilor pentru formarea si instruirea profesionala a angajatilor, au spus cativa dintre cei mai importanti jucatori de pe piata.
Pretul trainingurilor a scazut cu pana la 30% in prima jumatate a anului

„Mi-e frica sa ma gandesc cu cat au scazut preturile. Cam 25-30%”, a declarat Costea Dumitrescu, senior partner & presedinte al companiei de training Ascendis.

Procentul de scadere este acelasi si in cazul estimarilor directorului general al firmei de consultanta si traininguri CBS Romania, Petre Nicolae, care se asteapta la o revigorare a pietei abia la sfarsitul anului. „Speram ca in decembrie sa existe o revigorare pentru ca poate vor fi bugete care nu au fost cheltuite. Cred ca abia in aprilie 2010 vom ajunge din nou la nivelul atins in 2008”, estimeaza Nicolae.

„Clientii isi ajuteaza bugetele de training de la luna la luna. In prezent, ne confruntam cu situatia in care clientii vin si ne spun: ‘avem atatia bani, ce putem sa facem de ei?'”, a declarat Marius Dontu, director al Schultz Consulting, companie de consultanta si servicii de instruire, care a confirmat ca preturile au scazut cu pana la 30%.

Piata autohtona de traininguri era estimata in 2008 la 30-35 de milioane de euro. Pentru 2009 este prevazuta o scadere de 15-40%.