CARIERE

Prima clasa de invatamant in sistem dual in domeniul aerospatial din Bucuresti

28 februarie 2019, ora 15:31 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lucrare-structura (1).jpg
ROMAERO S.A. si Colegiul Tehnic de Aeronautica „Henri Coanda" au semnat un Acord de parteneriat pentru infiintarea primei clase de invatamant in sistem dual in domeniul aerospatial, din Bucuresti.

Incepand cu anul scolar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a si opteaza pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile in domeniul de pregatire mecanic, calificarea profesionala „Lacatus constructii structuri aeronave".

Parteneriatul dintre ROMAERO S.A. si Colegiul Henri Coanda este unul cu traditie, compania de stat asigurand in ultimii ani pregatirea in regim de practica a elevilor care studiaza aici. Sistemul de invatamant dual va aduce beneficii suplimentare, atat imediate pentru elevi cat si de perspectiva pentru companie.

Pe parcursul celor 3 ani de studii, elevii vor primi burse lunare, iar pregatirea alaturi de specialisti cu experienta ii va ajuta sa acumuleze cunostintele teoretice si practice care sa le faciliteze obtinerea unui loc de munca, cu un venit peste medie, imediat dupa absolvire.Formarea elevilor se va desfasura atat in unitatea de invatamant, cat si la sediul companiei. Suplimentar fata de bursele in valoare de 200 lei oferite lunar, ROMAERO S.A. va asigura si echipamentele de lucru si de protectie, examinarile de medicina a muncii, precum si alte beneficii care sa incurajeze si sa recompenseze performanta elevilor.

Initiativa programului vine si ca raspuns la nevoia ROMAERO S.A. de a recruta forta de munca pentru industria aerospatiala si de aparare.

Tendintele de dezvoltare a companiei inregistrate in ultimii doi ani precum si previziunile pentru anii urmatori, bazate pe incheierea unor noi parteneriate strategice, au facut ca ROMAERO S.A., una dintre cele mai mari intreprinderi din sectorul industriei din Capitala, sa isi consolideze pozitia de mare angajator in acest domeniu.

Numai in ultimul an, ROMAERO S.A. a angajat 247 de specialisti de toate nivelurile, de la ingineri la muncitori calificati, in mare parte tineri, trend care va continua pana in anul 2035.

„Cea mai valoroasa resursa a companiei noastre este cea umana. Rezultatele investitiilor noastre in oameni se vad astazi atat in structura personalului, cu o varsta medie care a scazut de la 53 la 46 de ani, cat si in cresterea productivitatii muncii si, corelativ, a castigurilor nete ale salariatilor nostri. Prin politica actuala de resurse umane a companiei demonstram ca buna pregatire si profesionalismul pot fi apreciate si remunerate corect si in Romania, iar tinerii nostri isi pot construi o cariera de succes in tara.

Acest program ne ajuta sa eficientizam intregul proces de recrutare si sa facilitam tranzitia de la scoala la munca pe care tinerii si-o doresc si care li se potriveste. Din pacate, lipsa unui sistem de indrumare vocationala a elevilor face de multe ori ca acestia sa isi aleaga un parcurs profesional la intamplare, care nu le ofera oportunitatea de a-si pune in valoare potentialul si care nu este in acord cu cerintele actuale ale pietei muncii, creand astfel un deficit de forta de munca in domenii de altfel ofertante. Privim acest program ca pe unul pilot, urmand sa il extindem si la alte specializari, in acord cu nevoile companiei", a declarat Remus Vulpescu, Director General al ROMAERO S.A.

La finalizarea programului de 3 ani, absolventii invatamantului dual vor obtine un certificat de calificare profesionala in meseria de lacatus constructii structuri aeronave, recunoscut in Uniunea Europeana. Ei vor putea opta pentru a obtine un loc de munca in cadrul ROMAERO S.A. pe pozitia de muncitor calificat sau pentru a-si continua parcursul educational pana la Bacalaureat si, daca doresc, studii universitare in domeniul ingineriei aerospatiale sau in alte domenii.

Inscrierile in programul de invatamant dual derulat de ROMAERO S.A. si Colegiul Tehnic de Aeronautica „Henri Coanda" vor fi deschise incepand cu luna iunie.

ROMAERO S.A. este cea mai mare companie de stat din industria aerospatiala romaneasca. Activitatea sa se desfasoara in doua domenii economice, servicii de intretinere si reparatii aeronave civile si militare de transport, precum si productie industriala de aerostructuri, ansamble/subansable si componente primare ale acestora.

In ultimii doi ani, ROMAERO S.A. a facut peste 400 de noi angajari, ajungand in acest moment la un numar de 900 de salariati.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 07:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter