- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Schneider Electric creeaza o platforma de educatie profesionala pentru a aborda deficitul de talente in centrele de date

15 Jul, 13:33 • Redactia DailyBusiness
Schneider Electric a anuntat o serie de actualizari ale platformei sale de educatie digitala, independenta de furnizor si acreditata de CPD, Schneider Electric University. Disponibila in 14 limbi si accesibila la nivel global, gratuit online, platforma dedicata de dezvoltare profesionala abordeaza in mod direct deficitul de competente din sectorul centrelor de date, ajutand partile interesate din industrie sa isi perfectioneze competentele si sa ramana la curent cu cele mai recente initiative legate de tehnologie, sustenabilitate si eficienta energetica care afecteaza sectorul.
Schneider Electric creeaza o platforma de educatie profesionala pentru a aborda deficitul de talente in centrele de date

Pana in prezent, Schneider Electric University a oferit peste un milion de cursuri pentru peste 650.000 de utilizatori ai centrelor de date, cu peste 180 de tari reprezentate in baza sa globala de utilizatori.

Noile actualizari ale calificarii Data Center Certified Associate (DCCA) a Schneider Electric University includ notiuni fundamentale despre energie, racire, rack-uri si securitate si sfaturi cu privire la modul de optimizare a designului centrelor de date pentru a stimula rezilienta, eficienta energetica si sustenabilitatea.

Cele mai noi cursuri, de exemplu, includ Optimizarea layout-urilor de racire pentru centrul de date; Strategii fundamentale de cablare in centrul de date; Examinarea metodelor de protectie impotriva incendiilor in centrul de date; si Fundamentele racirii II – Umiditatea in centrul de date.

Cercetarile din Uptime Institute Annual Data Center Survey 2021 estimeaza ca nevoia de personal calificat va creste la nivel global la aproape 2,3 milioane in 2025. In plus, 32% dintre respondenti au raportat dificultati in pastrarea angajatilor, 47% avand dificultati in a gasi candidati calificati pentru locurile de munca neocupate. Atragerea si pastrarea talentelor in industrie, care este nucleul economiei digitale, atinge acum un nivel critic.

Incurajand oamenii sa-si imbunatateasca abilitatile si sa-si continue dezvoltarea profesionala gratuit, Schneider Electric University abordeaza in mod direct deficitul de competente din industria centrelor de date si deficitul de talente, ajutand companiile sa atraga, sa recalifice atat talentele noi, cat si pe cele existente si oferind acces la educatie tehnica specializata, pretutindeni.

„In ultimii cativa ani, cerintele privind capacitatea centrelor de date au crescut exponential, atingand noi niveluri record, pe masura ce digitizarea si adoptarea cloudului se accelereaza. Penuria de competente din sector, totusi, ramane o provocare semnificativa si are implicatii potentiale pentru alte industrii conexe”, a declarat Pankaj Sharma, EVP Secure Power Division. „Oferind indrumari cu privire la cele mai recente initiative de tehnologie si sustenabilitate, credem ca Schneider Electric University permite accesul la o resursa nepretuita pentru a ajuta la reducerea decalajului de competente prin dezvoltarea ecosistemelor de business, recalificarea fortei de munca si formarea urmatoarei generatii de profesionisti pentru a construi centrele de date ale viitorului.”

Platforma „Schneider Electric University” a crescut pentru a oferi peste 200 de cursuri in ceea ce priveste centrele de date, eficienta energetica si sustenabilitatea, prin intermediul a doua colegii dedicate, Professional Energy Manager (PEM) si calificarea DCCA.

Toate cursurile sunt disponibile sub forma unor module de o ora, ce pot fi parcurse in ritm propriu, in 14 limbi diferite, oferind acces gratuit la educatia necesara in domeniul energiei, pretutindeni.

Mai mult, universitatea este recunoscuta de 25 de organisme CPD diferite din industrie, inclusiv BICSI, Electrical Contractors Association (ECA), Engineers Ireland si Renewable Energy & Energy Efficiency Partnership (REEEP).