- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Studiu Deloitte: Recesiunea a erodat increderea la locul de munca

27 Jul, 15:46 • Redactia DailyBusiness
O mare parte dintre angajati sunt hotarati sa-si caute un alt loc de munca imediat ce situatia economica isi revine, fiind dezamagiti de deciziile luate in companiile la care lucreaza, se arata intr-un studiu realizat in SUA de firma de consultanta Deloitte, citat de Realitatea.
Studiu Deloitte: Recesiunea a erodat increderea la locul de munca

Aproape jumatate dintre angajatii care sunt pe picior de plecare (48% dintre respondenti) spun ca si-au pierdut increderea in angajatorul actual, iar 46% dintre acestia acuza lipsa de transparenta in comunicare din partea conducerii in perioada de criza economica. Studiul a fost realizat in luna aprilie in SUA, in randul a 750 de angajati si a 300 de directori din cele mai mari companii americane, potrivit sursei citate.

Situatia este similara si in Romania, unde principalele nemultumiri ale salariatilor sunt legate de supraincarcare si de reducerile de salarii.

De asemenea, ponderea angajatilor care parasesc companiile din proprie initiativa a scazut la jumatate in perioada de criza, din cauza lipsei de oportunitati din piata. Potrivit unui studiu realizat de AIMS Romania, fluctuatia de personal s-a redus de la 20% in ianuarie 2009 la doar 11% in 2010.