CARIERE

Studiu: Doar 17% dintre sales managerii romani pun accent pe competente in procesul de selectie

05 iulie 2011, ora 14:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
manager.jpg
Doar 17% dintre sales managerii romani se orienteaza dupa competente in procesul de selectie, iar peste 48% isi motiveaza echipa punand accent pe punctele slabe ale subalternilor si prin mustrare, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane si management Result Development.

Doar 26,8% dintre sales managerii care au participat la studiu stiu sa motiveze si folosesc instrumente de motivare care pun in valoare punctele forte ale subordonatilor.

Studiul arata ca peste 75 % dintre sales managerii romani se vad centrati pe rezultate, dar in realitate doar 46,5% confirma aceasta tendinta.

Potrivit lui Dorin Bodea, senior consultant la Result Development, faptul ca marea majoritate a sales managerilor nu se orienteaza in procesul de selectie dupa competente poate avea o dubla interpretare."Pe de o parte, puteam afirma dificultatea de a identifica oameni de vanzari performanti, cu competente mature, iar pe de alta parte, acesta este un argument care sustine lipsa de centrare pe rezultate a multor sales manageri romani", a explicat Bodea.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 110 manageri romani din 72 de companii multinationale si nationale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 01:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter