- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Syscom 18: Este criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale

30 Mar, 17:06 • Redactia DailyBusiness
Pe fondul crizei financiare de anul trecut, in industria automatizarilor se resimte, in acest an, o nevoie acuta de specialisti, companiile din domeniu cautand ingineri seniori, project manageri cu 10-15 de ani de experienta, in general oameni cu varsta peste 40 de ani, specializati in special in electronica, IT, mecanica, electricitate, chimie sau energie.
Syscom 18: Este criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale

„Nevoia de specialisti in automatizari se face simtita peste tot in lume, nu numai in Romania. In 2010 automatizarile vor juca un rol cheie la nivel global, prin faptul ca vor adauga valoare proiectelor si vor face posibila dezvoltarea de produse noi”, a declarat Ion Andronache (foto), presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale.

Cauzele crizei de specialisti in domeniul automatizarilor industriale sunt legate atat de stagnarea proiectelor si scaderea investitiilor anul trecut, cat si de oportunitatea angajarii cu usurinta in Europa de Vest sau SUA.

Compania Syscom 18 are 150 de angajati, dintre care 80 au studii universitare de specialitate.

„In ultimii 6-7 ani am facut anagajari masive. Luam in calcul un parteneriat de lunga durata cu angajatii nostri. Dorim sa investim in ei si asteptam rezultate pe masura, competenta, responsabilitate si fidelitate. Din acest motiv, pe timpul crizei, principalul nostru obiectiv a fost mentinerea colectivului de specialisti”, a spus Andronache.

Acesta a mentionat ca societatea asigura angajatilor traininguri de specialitate in tara sau in strainatate.

In general angajam specialisti prin recomandari, rareori apelam la firme de recrutare personal”, a mai spus Ion Andronache.

Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Societatea are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.

Printre cei mai importanti clienti ai Syscom 18 se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv.

Compania isi propune pentru 2010 un volum total de vanzari de circa 20 milioane de euro, dintre care 1,5-2 milioane de euro sa fie reprezentate de exporturi.