- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Revolta CEO-ului ordonat

30 Oct, 18:08 • Redactia DailyBusiness

HP a revenit pe primul loc in topul producatorilor de PC-uri, dupa o crestere a vanzarilor trimestriale de 15%. Rivalul Dell a fost surclasat: n-a reusit sa creasca decat cu 3%. HP revine pe primul loc dupa 3 ani de dominatie a lui Dell.

Reforma de la HP ii apartine lui Mark Hurd, CEO-ul numit in urma cu un an la conducerea companiei pentru a deretica printre cioburile si gunoiul lasate in urma de fosta directoare executiva Carly Fiorina. Iubita de presa pentru charisma si verva sa inepuizabile, Fiorina a marcat puncte la capitolul imagine mai degraba decat business, ceea ce a transformat HP in cativa ani – dupa preluarea istorica a Compaq – intr-un gigant cu picioare de lut.

Hurd a venit la carma HP si in primul sau discurs public, la care am asistat si eu toamna trecuta intr-o sala gigantica de conferinte din San Francisco, a spus fara emfaza ca „la conducerea HP a venit o mana de fier”. Cu alte cuvinte, devenea clar ca epoca „floricele si bla-bla-uri cu sclipici pentru presa” a inceput sa apuna.

La vremea respectiva, lumea il privea usor amuzata. Corect: era un discurs-stas, pe care oricine altcineva in locul lui l-ar fi tinut.

Diferenta a fost insa ca el l-a si executat. Dovada – HP este iar numarul unu mondial.