COMPANII

100 de directori din Posta Romana vor fi demisi

21 mai 2012, ora 16:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
posta.jpg
100 de directori din cadrul Companiei Nationale Posta Romana vor fi demisi in cursul zilei de luni, urmand ca pentru restul personalului disponibilizat (pana la cifra anuntata de 1.029 de persoane) deciziile de demitere sa fie redactate zilele viitoare, a declarat, luni, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, in urma unei intalniri avute cu directorul Postei Romane si cu liderul sindicalistilor.

"Primii 100 de directori vor fi demisi in cursul acestei zile (n.r. - luni), iar restul personalului disponibilizat, de pana la 1.029 de persoane, va parasi compania in zilele urmatoare. Prin intocmirea unui act aditional la contractul colectiv de munca, angajatii disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, iar in cazul celor gasiti vinovati de frauda se va mentine incarcarea de gestiune. Potrivit unor calcule realizate pana in acest moment, Compania Nationala Posta Romana a inregistrat din anul 2009 si pana in prezent pierderi totale de aproximativ 500 de milioane de lei, respectiv 180 milioane lei in 2009, 130 milioane lei in 2010 si 184 milioane lei in 2011", a declarat ministrul Dan Nica, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca se va actiona pentru salvarea Companiei Posta Romana, spre deosebire de actiunile fostei conduceri care indrepta compania catre un faliment clar.

"Pana in acest moment s-a decis doar disponibilizarea a 1.029 de persoane din cadrul Companiei, o eventuala disponibilizare a aproximativ 5.000 de angajati urmand sa fie adusa in discutie doar in cazul in care Compania ar urma sa intre in faliment", afirma Dan Nica in timp ce directorul Postei Romane, Ion Smeeianu, sustine ca ôin cazul in care se va vota o reorganizare a directiilor regionale din cadrul Postei Romane, se va ajunge la o disponibilizare a 600 de angajati, din numarul de 1.029 de persoane, vehiculat pentru primul valö.Potrivit directorului, reprezentantii sindicatelor vor vota luni modul in care va avea loc restructurarea Companiei Nationale Posta Romana, respectiv printr-o singura masura, sau etapizat, in decurs de o luna si jumatate.

Ion Smeeianu pledeaza pentru o restructurare rapida a companiei, avand in vedere ca exista termene limita referitoare la indeplinirea unor obligatii financiare, in timp ce sindicatele doresc o restructurare etapizata.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter