COMPANII

3 trasaturi aparent negative care te pot ajuta sa devii un antreprenor de succes

12 martie 2015, ora 00:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
businessman.jpg
Daca ai fi nevoit sa descrii antreprenorul tipic, ce cuvinte ai folosi? Pasionat? Dedicat? Optimist? Da, sunt potrivite, dar niste cuvinte care nu suna atat de pozitiv ar fi mai precise. Vezi daca te regasesti in cele 3 trasaturi care caracterizeaza perfect o fire antreprenoriala. Daca nu ai o afacere inca, ai face bine sa te gandesti sa intri pe acest teritoriu.

1. Nu esti in stare sa-ti faci un plan

Persoanele care au in minte un concept, nu neaparat o strategie detaliata, au acel ceva necesar antreprenoriatului, pentru ca antreprenorii care au planuri de business extrem de bine detaliate nu sunt antreprenori “pursange”.

Asadar, in loc sa petreci timp scriind un plan, fa lucrurile din mers. Cei care studiaza prea mult business-ul e foarte probabil sa se incurce in analize interminabile si sa “uite” de fapte.2. Esti fricos

Multi antreprenori despre care se crede ca sunt ambitiosi sunt de fapt nesiguri. Cand vine vorba de evaluarea potentialelor investitii, e nevoie de cineva care e speriat “de moarte”. Cei care sunt foarte agitati la gandul ca vor da gres, pot deveni hiper-concentrati la ceea ce fac si vor fi dispusi sa faca tot ce este necesar pentru a reusi.

Daca te simti nesigur, foloseste-te de emotia aceasta pentru a intra in cursa obiectivelor de business.

3. Esti un outsider

Antreprenorii nu sunt intotdeauna acceptati in mediile sociale. Sunt vazuti ca increzuti, capriciosi si foarte exigenti, dar asta nu este neaparat un lucru rau.

Cei mai buni antreprenorii sunt respinsi adesea pentru ca sunt diferiti intr-un fel sau altul, dar asta ii face sa lucreze si mai mult, remarcandu-se intr-un mod deosibit in piata.

Sursa: Entrepreneur.com
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter