- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

44 de companii italiene de food&beverages, interesate de Romania

10 Nov, 16:56 • Redactia DailyBusiness
Reprezentantii a 44 de companii italiene din domeniul food & beverages, interesate sa-si vanda produsele in Romania, se vor intalni marti, 18 octombrie, la Bucuresti, cu reprezentantii unor companii locale in vederea stabilirii de acorduri comerciale, a anuntat luni Institutul Italian de Comert Exterior (ICE).
44 de companii italiene de food&beverages, interesate de Romania

Acest eveniment business-to-business este organizat de Institutul Italian de Comert Exterior (ICE) in parteneriat cu Asociatia Confagricoltura si cu Regione Abruzzo.

Workshop-ul se numeste Gustul Italiei. Dintre cele 44 de companii italiene participante, 28 sunt producatori de vin. Celelalte companii reprezinta o gama larga de produse din sectorul alimentar: paste, orez, ulei extravirgin de masline, sosuri pentru paste, branzeturi, prosciutto, conserve de peste, otet balsamic, faina etc.

Prin organizarea acestui eveniment, ICE isi propune sa creasca gradul de cunoastere a produsele agro-alimentare italiene pentru operatorii locali din acest sector de business, anume: importatori si distribuitori, reprezentati ai marilor retele de distributie si HoReCa.

Intentia declarata este de a stimula acordurile de cooperare si investitiile directe.

„Sectorul agroalimentar italian ajunge la o cifra de afaceri care depaseste 110 miliarde de euro anual si se afla pe locul al doilea in economia Italiei, din acest punct de vedere, dupa sectorul metal-mecanic. Acest sector numara aproximativ 67.000 de companii active, adica 13 procente din totalul sectorului manufacturier si au circa 470.000 de angajati”, declara Mario Iaccarino, director ICE.

Workshop-ul Gustul Italiei este unul dintre cele 30 de evenimente de business pe care Biroul ICE din Bucuresti le organizeaza sau la care ia parte anual. Situatia mondiala actuala din plan economic nu a influentat negativ decizia de participare la eveniment a companiilor italiene.

ICE (Institutul Italian de Comert Exterior) cu sediul central la Roma este o agentie guvernamentala care are ca scop promovarea comertului exterior italian.

Activitatile desfasurate de ICE sunt finantate cu precadere din fonduri publice acordate de catre Ministerul Dezvoltarii Economice din Italia.