- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

6 investitori strategici interesati de Posta Romana

09 Nov, 18:02 • Redactia DailyBusiness
Companiile postale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru Compania Nationala Posta Romana pana in prezent, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor.
6 investitori strategici interesati de Posta Romana

Miercuri a avut loc prima intalnire a Comisiei pentru elaborarea documentatiei necesare privatizarii companiei cu un investitor strategic.

In cursul intalnirii, membrii Comisiei au decis ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012, sa fie selectat un consortiu format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar.

De asemenea, Comisia a stabilit ca, pana la inceputul lunii decembrie 2011, sa fie desemnata compania care va efectua evaluarea Companiei Nationale Posta Romana in vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social.

Termenul limita de prezentare a raportului de evaluare catre cei doi actionari (statul roman, prin MCSI, cu 75% actiuni, si Fondul Proprietatea, detinand 25%) este 20 ianuarie 2012.

Guvernul a aprobat in sedinta din 5 octombrie 2011 Memorandumul cu tema: „Redresarea economica si manageriala a Companiei Nationale Posta Romana prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni  actionar minoritar”.

Posta Romana a incheiat trimestrul al treilea al anului 2011 cu
rezultate pozitive
, dupa pierderile de 21,6 milioane lei din aceeasi
perioada a anului trecut.

De asemenea, compania a redus cheltuielile in primele 9 luni, fata de primele 9 luni ale anului 2010, cu 13%.

Posta Romana se numara printre marile companii romanesti de stat care au reusit anul acesta sa se
stabilizeze financiar
, dupa ce au fost prinse in planurile de negociere
dintre Guvern si Fondul Monetar International