COMPANII

AB Energy: Cogenerarea pe baza de biogaz se va dezvolta alert in Romania

30 octombrie 2012, ora 14:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
camp.jpg
Compania AB Energy Romania, parte a grupului italian AB, lider european in proiectarea si fabricarea instalatiilor si a solutiilor de cogenerare cu gaze naturale, cu biogaz si a celor bazate pe trigenerare, spune ca a ales piata din Romania pentru ca sectorul de cogenerare pe baza de biogaz se va dezvolta aici intr-un mod alert.

“Taxele competitive care incurajeaza energia regenerabila, alaturi de perspectivele stabile oferite de guvern si anticiparea unei cresteri majore a cererii pentru energie la preturi bune, fac din cogenerare o sursa atractiva de venit pentru fermieri, investitori privati, companii de investitii si grupuri de energie. Firmele agricole se pot lansa pe piata de electricitate, livrand in retea kilowatii produsi de instalatie. Consideram ca Romania reprezinta unul dintre pilonii principali pentru dezvoltarea afacerii noastre pe viitor”, a declarat Angelo Baronchelli, fondator si presedinte Gruppo AB Italia.

Prin biocogenerare se produce energie electrica si termica din reziduurile agricole si zootehnice, din plantele cultivate special sau din fractia organica prezenta in deseurile urbane, ceea ce duce la sporirea eficientei energetice si la economisirea resurselor financiare.

Alte avantaje ale cogenerarii pentru segmentul agricol vizeaza reducerea drastica a mirosurilor neplacute, a emisiilor poluante, reducerea germenilor patogeni si utilizarea namolului fermentat pentru fertilizarea solului.

De patru ani, de cand suntem piata din Romania, am observat ca domeniul agricol este intr-o continua evolutie. Noi ne adresam mai ales sectorului producator de cereale si celui zootehnic. Folosind tehnologia noastra, o instalatie de 1 MW poate fi aprovizionata din productia unui teren cultivat cu 500 de ha de porumb, in timp de in sectorul zootehnic, pentru a alimentarea unei instalatii de 100 kW cu deseuri animale, este nevoie de 600 bovine sau de 5.000 de porcine adulte. Echipamentele noastre au o productivitate de peste 80%, astfel o instalatie de 1 Mwe produce peste 8000 Mwh/an”, a declarat Vladimir Oprescu, area sales manager Romania.

Urmeaza sa exploram si sectorul avicol, sector in care problemele sunt complexe, datorita faptului ca tehnologia de obtinere a biogazului din dejectii avicole, care sunt mai slabe energetic, este mai costisitoare”, a mai spus acesta.
Motoarele companiei AB sunt create atat pentru cogenerari mici (intre 64 si 300 kWe), dar si pentru cogenerari de pana la 1,4 Mwe. Echipamentele pe biogaz au fost dezvoltate, iar in prezent solutiile permit cogenerari cu motoare de 2 Mwe si chiar de 3,2 Mwe.

AB Energy are si o linie de service care asigura supravegherea si mentenanta permanenta a echipamentelor. Serviciul permite repararea in sistem la distanta. In cazuri exceptionale, in care avaria nu poate fi rezolvata remote, o echipa specializata asigura service-ul la fata locului.

Compania va participa pentru prima data la targul international Indagra, la Romexpo, in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.In cadrul targului, AB Energy va prezenta solutiile si echipamentele modulare de cogenerare pe baza de biogaz si gaze naturale, menite sa asigure eficienta energetica si durabilitatea ecologica in sectorul agricol, zootehnic si industrial.

Grupul AB a fost fondat in anul 1981 de catre Angelo Baronchelli si este prezent in 7 tari (Italia, Spania, Polonia, Serbia, Croatia, Cehia si Romania). Principalele linii de business dezvoltate sunt cogenerarea pe baza de gaze naturale (gaz metan) pentru zona industriala, cogenerarea pe baza de biogaz pentru zona agricola (prin folosirea reziduurilor agricole si/sau zootehnice) si urbana (prin utilizarea deseurilor municipale). La nivel international, Grupul AB este compus din 13 societati in care lucreaza peste 500 de angajati.

Filiala din Romania (AB Energy Romania), creata in anul 2009, desfasoara activitati comerciale si de service. La nivelul anului 2011, Grupul AB a realizat o cifra de afaceri de peste 134 de milioane de euro, iar investitiile in intervalul 2009-2011 au depasit suma de 20 milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 01:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter