COMPANII

Afacere cu catina: De la investitie initiala la export

19 ianuarie 2014, ora 14:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: wikipedia
foto: wikipedia
Sibianul Ioan Pascanut a investit 80.000 de euro intr-o plantatie de catina, certificata ecologic, si in instalatii de inghetare si refrigerare a acesteia, reusind sa vanda fructele pentru industria farmaceutica, alimentara si cosmetica din mai multe tari.

Sibianul Ioan Pascanut este inginer mecanic, iar inainte de Revolutie a lucrat la mecanizarea agriculturii, in fosta Statiune de Masini Agricole (SMA). Asa a ajuns sa cunoasca toate zonele din judetul Sibiu si sa aiba foarte multe cunostinte in domeniul agricol.

Dupa Revolutie, a ajuns sa detina un teren in comuna Rosia si s-a gandit mult timp ce sa faca cu el. In 2006, a inceput infiintarea unei plantatii de catina, relateaza Mediafax.

Potrivit acestuia, un pret corect pentru catina sa este 2,5-3 euro pe kilogram, pentru catina congelata, si undeva intre 12 si 16 euro pentru catina uscata, pentru ca, din cinci kilograme de catina proaspata, se obtine un kilogram de catina uscata. El a vandut catina pentru firme din Grecia, Germania, Romania, dar si din alte tari.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter