- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile Grawe au scazut cu 1% in primul semestru, la 42,27 mil. lei

03 Aug, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Compania de asigurari de viata Grawe Romania a inregistrat in primele 6 luni ale anului un volum de prime subscrise de 42,277 milioane lei (10 mil. euro), in scadere cu 1% fata de aceeasi perioada din 2008, insa scaderea a fost sub media generala a pietei.
Afacerile Grawe au scazut cu 1% in primul semestru, la 42,27 mil. lei

Piata asigurarilor de viata a scazut in primul semestru cu 2,97%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Grawe a anuntat pentru perioada ianurie-iunie 2009 un profit brut de 3,82 milioane lei (0,9 mil. euro).

Totodata, asiguratorul a platit daune in valoare de 4,555 milioane lei (circa 1,1 mil. euro), in crestere cu 105% fata de S1 2008, cand a platit 2,22 milioane lei (0,6 mil. euro).

„In contextul economic actual si sub influenta unui impact direct al crizei asupra nivelului increderii populatiei in serviciile financiare, consideram rezultatele primului semestru al anului 2009 ca fiind bune, desi sub nivelul prognozat la sfarsitul primului trimestru”, au declarat reprezentantii companiei.

„Dimensiunea aparenta a crizei financiare la momentul prezent este foarte probabil peste nivelul real al acesteia, motiv pentru care, fara a manifesta un optimism nemotivat, speram intr-o redresare usoara a rezultatelor companiei si totodata ale pietei asigurarilor de viata pana la sfarsitul anului 2009”, au adaugat acestia.

Obiectivul initial declarat la inceputul anului 2009, acela al unei cresteri de circa 15% a volumului brut de prime subscrise a fost diminuat la 5%, dar compania estimeaza aceasta ca fiind o prognoza realizabila.

Totodata, oficialii asiguratorului considera ca tinta obtinerii unui profit net de circa 5 milioane lei (1,2 mil. euro) este foarte probabil sa fie atinsa, datorita implementarii unor masuri anticriza, masuri ce presupun o reducere semnificativa a nivelului de cheltuieli, precum si ajustarea bugetului.

In al doilea semestru, Grawe isi va focaliza atentia pe diversificarea paletei de produse de asigurare de proprietati si deschiderea de noi puncte de lucru in scopul realizarii unei acoperiri nationale.

„Aceste doua domenii asupra carora ne vom concentra si in viitor interesul isi vor dovedi importanta la inceputul anului 2010, compania Grawe anuntandu-si deja participarea la formarea PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale)”, se mai arata in comunicat.

Grawe Romania si-a inceput activitatea in anul 2.000 si este membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung.