- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Agroland vrea sa deschida 20 de magazine in acest an si afaceri cu pana la 40% mai mari

23 Feb, 13:42 • Redactia DailyBusiness
Agroland, distribuitorul de furaje si pui de o zi, estimeaza pentru acest an vanzari cuprinse intre 12,5 si 14 milioane de euro, in crestere cu pana la 40% comparativ cu anul trecut, a zis Horia Cardos, directorul general al societatii.
Agroland vrea sa deschida 20 de magazine in acest an si afaceri cu pana la 40% mai mari

In 2011, compania a inregistrat afaceri de 10 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul anterior, marcand cea mai buna evolutie pentru businessul inaugurat in 1997. Segmentul de hrana pentru animale a contribuit cu peste 50% la business.

„Ca urmare a intrarii pe piata a noilor produse estimam in 2012 o dublare a afacerilor cu furaje si concentrate pentru gaini si prepelite ouatoare, deoarece crescatorii vor avea un argument puternic in fata concurentilor lor, si anume sunt singurele oua de pe piata imbunatatite cu Omega 3”, a spus Horia Cardos.

Compania a scos pe piata primele furaje si concentrate PVM, pentru gaini ouatoare si prepelite ouatoare, imbogatite cu acizi grasi esentiali Omega 3.

Pentru perioada 2012-2014, Agroland tinteste dublarea cifrei de afaceri.

Despre evolutia pietei de furaje pentru animale in 2012, distribuitorul previzioneaza ca aceasta va fi influentata negativ de fluctuatii majore ale preturilor la materiile prime.

In acest an, [b]Agroland intentioneaza sa inaugureze in total 20 de magazine[/b], dintre care patru proprii si respectiv 16 francize.

In prezent, distribuitorul de hrana pentru animale lucreaza cu 54 de parteneri in franciza, care gestioneaza, in total, 148 de unitati. De asemenea, detine 19 magazine proprii. Agroland este prezent in 28 de judete si comercializeaza peste 250 de produse diferite.

In prima parte a acestui an, Agroland a deschis doua magazine din cele patru planificate, in orasele Ramnicu Valcea si Bailesti, urmand ca pana la sfarsitul lunii martie sa deschida inca doua in Craiova (al treilea magazin din Craiova)  si Targu Jiu (al doilea), doua noi depozite la Roman si Ploiesti, sa finalizeze un nou sistem ERP si sa mai achizitioneze inca trei masini de transport.

Anual, compania [b]investeste intre 100.000 si 150.000 de euro[/b] in dezvoltarea retelei de magazine, a retelei de depozite si transport, dar si in infrastructura de IT.

In luna ianuarie 2012, afacerile Agroland au implinit 15 ani de activitate.