COMPANII, FINANTE-BANCI

AIG a obtinut 4,22 miliarde de dolari profit in trimestrul al treilea

10 noiembrie 2006, ora 13:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Compania American International Group (AIG), cel mai mare asigurator din lume, a anuntat ca profitul net pe trimestrul trei a fost de 4,22 mld. dolari (3,37 mld. euro), mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada din 2005, relateaza presa internationala.
Rezultatele financiare peste asteptari se datoreaza absentei uraganelor in acest an, in comparatie cu anul trecut, cand compania a platit despagubiri importante in urma uraganelor care au devastat coasta de sud-est a Statelor Unite.

Analistii considera ca evolutia pozitiva a veniturilor obtinute de AIG se inscrie in acelasi trend cu restul industriei de asigurari.

Una din principale patru activitati ale AIG este asigurarea proprietatilor, sector care a adus in 2005 pierderi de 1,6 miliarde de dolari (1,25 mld. euro) in urma uraganelor Katrina, Rita si Wilma.Raportul dintre nivelul veniturilor si cel al pierderilor si cheltuielilor companiei pentru primele noua luni s-a imbunatatit cu 4 puncte procentuale.

Compania a avut insa si evolutii negative, in special in serviciile de pensii din Statele Unite, unde s-au inregistrat retrageri mari de fonduri de catre asigurati.

Grupul AIG are sediul central in New York si include, in afara operatiunilor de baza, o divizie financiara specializata in leasingul pentru avioane si o divizie de administrare a investitiilor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter