COMPANII

Alba-neagra cu Rosia Montana si in PC. Miercuri nu vrem cianura, vineri gasim avantaje pentru agricultori

07 septembrie 2013, ora 11:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiamontana.jpg
Ministrul Agriculturii si lider al PC, Daniel Constantin, a declarat vineri, la Arcani, ca daca investitia de la Rosia Montana va fi realizata, acest lucru va fi avantajos pentru agricultorii din zona, la numai cateva zile dupa ce PC a transmis ca nu doreste o exploatare a aurului cu cianuri.

Miercuri, deputatul PC Mircea Irimie, Partidul Conservator este de acord cu exploatarea resurselor din Rosia Montana, dar nu in orice conditii si nu doreste exploatare prin cianurare, ci prin metoda clasica, a declarat, miercuri, deputatul PC Mircea Irimie.

"In Rosia Montana sunt traditii, spiritualitate, mestesuguri. Ce se va intampla dupa aceasta exploatare? 2000 de hectare se vor transforma intr-un sol selenar. Doresc exploatarea, dar prin sistem clasic, nu prin sistemul de cianuri. Nu voi da vot pentru exploatarea cu cianuri. Este corect sa avem toate informatiile", a spus Irimie, potrivit Mediafax.

El a mai aratat ca reprezentanti ai PC se vor deplasa vineri la Rosia Montana pentru a discuta cu autoritatile locale, cu prefectul, sindicatul din minerit, ONG-uri si cetateni, pentru a cunoaste daca se doreste sau nu exploatarea cu cianuri.Iata ce a declarat vineri Daniel Constantin:

"Pentru acea zona sunt angajamente pe care le-au luat reprezentantii companiei de a dezvolta suficiente capacitati de productie, astfel incat sa ofere suficiente locuri de munca. Din punct de vedere al agriculturii, daca aceasta investitie se va face, vor fi avantaje pentru agricultorii zonei, din punct de vedere al mediul insa, nu sunt in masura acum sa va dau un raspuns, n-am toate elementele, ma voi documenta insa foarte bine si probabil ca raspunsul meu va fi exercitat prin votul pe care il voi da in calitatea mea de deputat", a afirmat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Daniel Constantin nu a precizat care ar fi mai exact beneficiile pentru agricultorii din zona.

Totodata, liderul conservator crede ca noua propunere cu privire la acest proiect este mult mai avantajoasa decat cea negociata de fosta guvernare.

"Am vazut si eu discutii astazi (vineri n.r.) ca nu s-a negociat, Guvernul nu a negociat, eu stiu foarte bine discutiile care au fost in Guvern, domnul ministru Sova a condus practic aceste discutii cu reprezentantii companiei, s-au facut pasi importanti in avantajul statului, spun eu, in aceasta perioada, dar decizia trebuie sa fie luata de Parlament. Noua propunere pe care au inaintat-o si la care s-a ajuns, cred eu ca e luata pe anumite domenii din punct de vedere economic. Nu ma refer din punct de vedere al oportunitatilor, din punct de vedere al mediului, dar din punct de vedere economic este mult mai buna decat propunerea pe care o negociasera predecesorii nostri: redevente marite, participarea statului marita", a mai spus Constantin.

Se pare ca subiectul Rosia Montana este un fel de cartof fierbinte pentru guvernanti si parlamentari in aceste zile, pe fondul protestelor din tara. Cel mai potrivit exemplu in acest sens este cel al lui Victor Ponta, care, ca premier spune Da proiectului minier, dar ca deputat va spune Nu.

Citeste si
Ce facem cu banii de la Rosia Montana: Stiati ca Romania fabrica un fond de investitii suveran?
Rosia Montana: Protest pe traseul Piata Universitatii - Guvern
Protestatarii Rosia Montana, tot mai inventivi: De la galagia peturilor la concerte improvizate
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter