COMPANII, IT&C

Alcatel anunta o crestere a veniturilor de 1,4% pe trimestrul al treilea

26 octombrie 2006, ora 13:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Consiliul de Administratie al Alcatel a raportat, pentru trimestrul trei, o crestere a veniturilor de 1,4%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, reprezentand 3,35 mld. de euro.
Profitul operational raportat este de 258 mil.euro, cu o rata a profitului de 7,7%, in timp ce profitul net a atins 155 mil.euro.

Pe pietele operatorilor si marilor companii din sectorul comunicatiilor fixe, veniturile Alcatel au crescut cu peste 10%, datorita cresterii portofoliului de solutii si aplicatii IP, de acces, prin fibra optica. In domeniul routerelor IP, compania si-a dublat veniturile, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, veniturile obtinute din vanzarea de fibra optica terestra si de aplicatii pentru companii mari au crescut cu 20%, respectiv 30%.

Divizia de comunicatii mobile a grupului a inregistrat insa un declin al veniturilor, motivat de oficialii companiei prin faptul ca evolutia spre tehnologia IP si spre noile servicii video este inca intr-un stadiu incipient."Desi majoritatea clientilor ne-au asigurat suportul in proiectele strategice cu Lucent si Nortel, materializarea proiectelor curente de 3G se va face odata cu incheierea acestor tranzactii", a declarat Serge Tchuruk (foto), CEO Alcatel, mentionand ca "Alcatel continua sa se concentreze asupra investitiilor in tehnologiile din noua generatie: NGN, IMS si WiMAX, pentru a-si asigura o pozitie de lider in constructia retelelor viitoare".

In prezent, Alcatel se afla in proces de fuziune cu Lucent Technologies si, in acelasi timp, duce tratative pentru achizitionarea companiei Thales si a diviziei de acces radio UMTS de la Nortel, avand ca obiectiv finalizarea simultana a acestora pana la sfarsitul anului.

Grupul Alcatel, prezent in peste 130 de tari, este lider in sectorul retelelor broadband fixe si mobile, inregistrand pe 2005 un nivel al vanzarilor de 13,1 mld. de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter