COMPANII, BURSE

Alro: Nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu in Romania

09 octombrie 2014, ora 18:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
alro.jpg
Costurile cu energia ale Alro Slatina au fost de 66 milioane de dolari anul trecut, iar compania nu isi mai poate permite inca un an cu astfel de cheltuieli, a declarat joi, Gheorghe Dobra, CEO al Alro Slatina, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu energia, inclusiv ecotaxele, au depasit 1.000 de dolari pe tona. Cotatiile aluminiului au fost, joi, de 1.886 dolari pe tona.

"Costurile cu energia au ajuns la peste 1.000 dolari pe tona de aluminiu. In aceste conditii, nu vedem un viitor prea lung al industriei aluminiului in Romania", a sustinut Dobra.

Potrivit acestuia, Alro a platit anul trecut 66 milioane de dolari cu energia, inclusiv cu ecotaxele.Oficialul companiei a mai spus ca termenul pana la care marii consumatori de energie pot depune documentatia pentru a fi scutiti de o parte a certificatelor verzi a fost amanat pana la 1 decembrie.

"Ne e teama ca acest lucru sa nu fie amanat pana la anul, pentru ca nu ne permitem un alt an cu asemenea costuri", a mai spus Dobra, citat de Agerpres.

El a aratat ca Alro a investit 500 milioane dolari in ultimii 10 ani, din care 100 milioane dolari in reducerea consumului de energie si proiecte de mediu.

Citeste si Alro: Bursa de energie din Romania arata ca in Evul Mediu
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter